Pyragas su abrikosais ir šokoladu
Ingredientai: Sviestas - 125 gramai, Kiaušiniai - 2 vienetai, Cukrus - 70 gramai, Vanduo - 3 valgomieji šaukštai, Miltai - 280 gramai, Soda - 0.5 arbatinio šaukštelio, Abrikosai/persikai - 600 gramai, Šokoladas - 50 gramai, Grietinėlė - 0.5 stiklinės, Migd.
Sumaišykite minkštą sviestą, 50 g cukraus, druską ir 1 kiaušinį, įpilkite vandens, išmaišykite. Suberkite miltus (atidėkite 2 šaukštus), sodą, paruoškite elastingą tešlą. Išklokite ja kepimo formą ir padarykite kraštelius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, susmulkinkite riešutus. Abrikosus arba persikus nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliukus (galima naudoti ir konservuotus vaisius). Sudėkite kartu su laužytu šokoladu ant tešlos. Išplakite 1 kiaušinį su likusiu cukrumi, įberkite 2 šaukštus miltų ir vėl išplakite. Įmaišykite grietinėlę. Užpilas turi būti be jokių gumuliukų. Užpilkite vaisius, papuoškite migdolais ir kepkite 50 minučių.