Pyragas su kriaušėmis ir lazdynų riešutais

Ingredientai: Juodasis šokoladas - 100 gramai, Stipri kava - 50 mililitrai, Kiaušiniai - 4 vienetai, Cukrus - 100 gramai, Vanilės ekstraktas - 1 arbatinis šaukštelis, Malti lazdyno riešutai - 100 gramai, Kepimo milteliai - 1 arbatinis šaukštelis, Miltai - .

Iš miltų, pudros, sviesto ir 1 kiaušinio padarykite tešlą, įdėkite į maišelį ir valandai palikite šaldytuve. Kriaušes nulupkite, perpjaukite, išimkite sėklas. Jei vaisiai labai kieti, galima užpilti šaukštu ar dviem citrinos sulčių ir 3-4 minutėms įkišti į mikrobangę. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Išklokite tešla formą, padarykite kraštelius. Pabadykite pagrindą šakute, pridenkite kepimo popieriumi, ant viršaus užberkite pupų ir kepkite 15 minučių. Ištaukite iš orkaitės, nuimkite popierių ir pupas. Ištirpinkite pusę šokolado karštoje kavoje, išplakite kiaušinius su cukrumi, supilkite vanilės ekstraktą ir šokoladinę kavą. Sumaišykite 2 šaukštus miltų, kepimo miltelius ir riešutus, suberkite į plakinį ir išmaišykite. Išdėliokite ant pyrago pagrindo kriaušes, užpilkite paruošta mase ir kepkite 40 minučių. Atvėsinkite ir papuoškite tirpintu šokoladu.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.