Pyragėliai su daržovėmis
Ingredientai: Kvietiniai miltai - 180 gramai, Margarinas - 150 gramai, Cukrus - 1 arbatinis šaukštelis, Pomidorai - 6 vienetai, Svogūnas - 1 vienetas, Nedideli baklažanai - 2 vienetai, Nedidelės cukinijos - 2 vienetai, paprikos - 2 vienetai, Česnako skilte.
Miltus ištrinkite su margarinu, kad gautos masės konsistencija būtų panaši į džiūvėsėlių. Pridėkite cukrų ir 2 šaukštelius vandens. Išminkykite tešlą ir padėkite valandai į šaldytuvą. Ant stalo pabarstykite miltų ir iškočiokite tešlą. Iš gautos tešlos išpjaukite 12 kvadratėlių pyragėliams. Kvadratėlius pabadykite šakute. Tešlos lakšteliais padenkite kepimo formeles ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių maždaug 20 minučių (kol pyragėliai gražiai paruduos). Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite smulkiai pjaustytą česnaką ir svogūną. Šiek tiek pakepinkite, tuomet suberkite smulkintus baklažanus, cukinijas, paprikas, pomidorus. Įdėkite pomidorų tyrės, pagardinkite druska bei pipirais. Keptuvę uždenkite dangčiu ir patroškinkite ant silpnos ugnies maždaug 20 minučių. Kai daržovės beveik išsitroškins, įdėkite grietinės. Paruoštą daržovių įdarą sudėkite į iškeptus pyragėlius, apibarstykite tarkuotu sūriu, ir pakepkite dar kelias minutes, kad sūris išsilydytų. Pastaba: margariną galima pakeisti kambario temperatūros sviestu.