Raugintų kopūstų ir burokėlių mišrainė

Raugintų kopūstų ir burokėlių mišrainė Tetiana Chernykova | Shutterstock.com

Raugintų kopūstų, burokėlių ir kitų daržovių mišrainė yra spalvinga, skani, pigi ir tikrai naudinga sveikatai.

Ši mišrainė tiks Kūčių stalui, nes jai nenaudojami jokie gyvūninės kilmės ingredientai.

Mišrainės pagrindą sudaro rauginti kopūstai ir burokėliai, o kitas daržoves arba tikslius jų kiekius galite pasirinkti pagal skonį. Pavyzdžiui, galite naudoti žirnelius, nedėti paprikos ir pan.

Jums reikės:

  • 400 g raugintų kopūstų;
  • 2 virtų ar orkaitėje keptų burokėlių;
  • 1 virtos bulvės;
  • 1 virtos morkos;
  • 1 marinuoto arba rauginto agurko;
  • 0,5 šviežios arba marinuotos paprikos;
  • 1 nedidelio svogūno;
  • pagal skonį druskos pipirų;
  • šlakelio aliejaus.

Gaminimas:

  1. Nuluptus burokėlius, bulves, morkas, o taip pat agurką, papriką ir svogūną supjaustykite mažais kubeliais.
  2. Viską sumaišykite, pagardinkite druska, pipirais ir aliejumi.
     

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.