Raugintų kopūstų ir burokėlių mišrainė
Tetiana Chernykova | Shutterstock.com
Raugintų kopūstų, burokėlių ir kitų daržovių mišrainė yra spalvinga, skani, pigi ir tikrai naudinga sveikatai.
Ši mišrainė tiks Kūčių stalui, nes jai nenaudojami jokie gyvūninės kilmės ingredientai.
Mišrainės pagrindą sudaro rauginti kopūstai ir burokėliai, o kitas daržoves arba tikslius jų kiekius galite pasirinkti pagal skonį. Pavyzdžiui, galite naudoti žirnelius, nedėti paprikos ir pan.
Jums reikės:
- 400 g raugintų kopūstų;
- 2 virtų ar orkaitėje keptų burokėlių;
- 1 virtos bulvės;
- 1 virtos morkos;
- 1 marinuoto arba rauginto agurko;
- 0,5 šviežios arba marinuotos paprikos;
- 1 nedidelio svogūno;
- pagal skonį druskos pipirų;
- šlakelio aliejaus.
Gaminimas:
- Nuluptus burokėlius, bulves, morkas, o taip pat agurką, papriką ir svogūną supjaustykite mažais kubeliais.
-
Viską sumaišykite, pagardinkite druska, pipirais ir aliejumi.