Ryžių salotos su tunu

Itališkos ryžių ir tuno salotos - tradicinis pasirinkimas lengviems pietums. Šias salotas verta pasigaminti, jeigu liko šiek tiek virtų ryžių, joms galima naudoti įvairias daržoves, tad tai puikus būdas sunaudoti likučius.
Jums reikės:
- 200 g ilgagrūdžių ryžių (nevirtų);
- 1 mažos skardinės tuno;
- 6 - 7 mažų pomidorų;
- 1 paprikos;
- 10 - 15 juodųjų arba žaliųjų alyvuogių be kauliukų;
- 1 - 2 šaukštelių kaparėlių (nebūtina);
- kelių salotų lapų;
- šlakelio alyvuogių aliejaus;
- 1 šaukšto balzamiko acto arba citrinos sulčių;
- pagal skonį druskos, pipirų;
- kelių šviežio baziliko šakelių (nebūtina).
Gaminimas:
- Išvirkite ryžius pasūdytame vandenyje, nukoškite, atvėsinkite. Galite naudoti ir jau virtus, atlikusius ryžius, tačiau svarbu, kad jie nebūtų pervirti ir sulipę.
- Į didelį dubenį sudėkite ryžius, tuną (nuo jo nupilkite skystį ir pasmulkinkite šakute), nedideliais kubeliais pjaustytą papriką, perpus ar į keturias dalis perpjautus pomidorus, susmulkintus salotų lapus ir bazilikų lapelius, riekėlėmis pjaustytas alyvuoges ir kaparėlius.
- Salotas pagardinkite alyvuogių aliejumi, actu arba citrinos sultimis, druska ir pipirais.
-
Gerai išmaišykite. Galima prieš tiekiant 1 - 2 val. palaikyti šaldytuve, kad susigertų skoniai.