Šiltos vištienos salotos su skrebučiais

Ingredientai: Svogūnas (raudonasis) - 1 vienetas, Alyvuogių aiejus - 4 valgomieji šaukštai, Vyno actas - 2 valgomieji šaukštai, Česnakas - 2 skiltelės, Druska, Pipirai - 1 žiupsnelis, Bazilikai - 1 sauja.

Vištienos krūtinėlę įtrinkite druska ir pipirais, šiek tiek aptepkite aliejumi ir iškepkite orkaitėje arba keptuvėje (geriausia naudoti grilio keptuvę). Supjaustykite kubeliais. Nuo batono (geriausia naudoti padžiūvusį) nupjaustykite pluteles, supjaustykite kubeliais ir padžiovinkite karštoje orkaitėje ar keptuvėje be papildomų riebalų. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, papriką - kubeliais ar juostelėmis. Apkepinkite įkaitintoje, vos riebalais pateptoje keptuvėje. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis ar kubeliais. Visus pasiruoštus ingredientus sumaišykite. Salotas sumaišykite su padažu iš alyvuogių aliejaus, vyno acto, druskos, pipirų, sugrūsto ar ypač smulkiai sukapoto česnako. Paruoštas salotas apiberkite baziliko lapeliais ir iškart tiekite, kad skrebučiai neįmirktų ir nepradėtų tižti. Pakankamai sočios, tačiau neapsunkinančios salotos.

Susiję straipsniai

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.

Sluoksniuotos tešlos bandelės su dešrele „Mumijos“

Helovynui ar teminiam vakarėliui puikiai tiks lengvai paruošiamas užkandis - bandelės su dešrele „Mumijos“.