Skaniausi mieliniai blyneliai su obuoliais

Mieliniai blynai sklindžiai su obuoliais Maslova Valentina | Shutterstock.com

Paprasti, jaukūs, purūs lyg debesėliai ir tikrai patys skaniausi mieliniai blynai - sklindžiai su obuoliais! Tiekdami nepamirškite dosnaus šaukšto uogienės, grietinės ar obuolienės ir dovanokite savo vaikams saldžiausius vaikystės prisiminimus. 

Mieliniams blynams Jums reikės:

  • 1,5 stiklinės miltų;
  • 0,5 šaukštelio sausų mielių;
  • 1 stiklinės pieno;
  • 1 šaukšto cukraus;
  • 1 kiaušinio;
  • 2 šaukštų aliejaus tešlai;
  • 2 obuolių;
  • žiupsnelio druskos;
  • šlakelio aliejaus keptuvei patepti.

Patarimas: obuolių į tešlą galite ir nedėti, tačiau jie blynams suteiks ypatingo drėgnumo.

Gaminimas:

  1. Pieną pašildykite, bet neužvirinkite. Pienas turi būti tokios temperatūros, kad galėtumėte į jį lengvai įkišti pirštą.
  2. Šiltame piene ištirpinkite mieles ir cukrų, palaukite 5-10 min. iki kol aktyvuosis mielės, turėtų pasklisti mielėms būdingas kvapas, pienas turėtų lengvai suputoti.
  3. Kiaušinį išplakite su pora šaukštų aliejaus ir druska, supilkite plakinį į mielių ir pieno masę, viską išmaišykite.
  4. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite, palikite 20-30 min. šiltoje vietoje, kad tešla truputį pakiltų. Jeigu namuose šaltoka, tešlą palaikykite ilgiau, apie valandą.
  5. Obuolius nulupkite, sutarkuokite ir įmaišykite į tešlą.
  6. Blynus kepkite įkaitintoje, aliejuje pateptoje keptuvėje iš abiejų pusių.

Susiję straipsniai

Avižiniai blyneliai su obuoliais

Pakeitus kvietinius miltus avižiniais dribsniais, blynai bus ne tik įdomesni, bet ir sveikesni!

Varškės sklindžiai su grietine

Grietinė sklindžiams suteikia drėgnumo, tad jie pavyksta itin minkštučiai ir tiesiog tirpstantys burnoje!

Varškėtukai su cukinija

Įprasti cukinijų blyneliai nusibodo, o reikia sunaudoti užsilikusią cukiniją? Siūlome išsikepti varškėtukų su cukinija!