Skaniausi mieliniai blyneliai su obuoliais
Maslova Valentina | Shutterstock.com
Paprasti, jaukūs, purūs lyg debesėliai ir tikrai patys skaniausi mieliniai blynai - sklindžiai su obuoliais! Tiekdami nepamirškite dosnaus šaukšto uogienės, grietinės ar obuolienės ir dovanokite savo vaikams saldžiausius vaikystės prisiminimus.
Mieliniams blynams Jums reikės:
- 1,5 stiklinės miltų;
- 0,5 šaukštelio sausų mielių;
- 1 stiklinės pieno;
- 1 šaukšto cukraus;
- 1 kiaušinio;
- 2 šaukštų aliejaus tešlai;
- 2 obuolių;
- žiupsnelio druskos;
- šlakelio aliejaus keptuvei patepti.
Patarimas: obuolių į tešlą galite ir nedėti, tačiau jie blynams suteiks ypatingo drėgnumo.
Gaminimas:
- Pieną pašildykite, bet neužvirinkite. Pienas turi būti tokios temperatūros, kad galėtumėte į jį lengvai įkišti pirštą.
- Šiltame piene ištirpinkite mieles ir cukrų, palaukite 5-10 min. iki kol aktyvuosis mielės, turėtų pasklisti mielėms būdingas kvapas, pienas turėtų lengvai suputoti.
- Kiaušinį išplakite su pora šaukštų aliejaus ir druska, supilkite plakinį į mielių ir pieno masę, viską išmaišykite.
- Suberkite miltus ir gerai išmaišykite, palikite 20-30 min. šiltoje vietoje, kad tešla truputį pakiltų. Jeigu namuose šaltoka, tešlą palaikykite ilgiau, apie valandą.
- Obuolius nulupkite, sutarkuokite ir įmaišykite į tešlą.
- Blynus kepkite įkaitintoje, aliejuje pateptoje keptuvėje iš abiejų pusių.