Skylėti plikytos tešlos blynai (1)

Skylėti plikytos tešlos blynai Ermak Oksana | Shutterstock.com

Blynai pavyksta labai skanūs, originalios tekstūros, su skylutėmis. Juos patiekite su uogiene, grietine ir cukrumi, vaisiais...

Blynams jums reikės:

  • 500 ml kefyro;
  • 250 ml pieno;
  • 1 didelio kiaušinio;
  • 1,5 stiklinės miltų;
  • 1 šaukšto cukraus;
  • 1 šaukštelio sodos;
  • 2 šaukštų aliejaus;
  • žiupsnelio druskos;
  • papildomai: šlakelio aliejaus kepimui.

Gaminimas:

  1. Į puodą supilkite kefyrą ir šiek tiek pašildykite. Kefyras neturi būti karštas, tik šiltas.
  2. Tuomet įmuškite kiaušinį (naudokite 2 kiaušinius, jeigu jie maži), suberkite cukrų, druską, sodą ir išmaišykite.
  3. Tuomet po truputį, dalimis įsijokite miltus ir kaskart permaišykite.
  4. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
  5. Miltų gali reikėtų kiek daugiau arba mažiau, tai priklauso nuo pačių miltų tipo, kokybės.
  6. Pieną užvirinkite ir plona stovele supilkite į tešlą, nuolat maišykite.
  7. Galiausiai įpilkite porą šaukštų aliejaus, permaišykite.
  8. Blynus kepkite labai gerai įkaitintoje, vos vos aliejumi ar taukais pateptoje keptuvėje.

Susiję straipsniai

Skaniausi mieliniai blyneliai su obuoliais

Paprasti, jaukūs, purūs lyg debesėliai ir tikrai patys skaniausi mieliniai blynai - sklindžiai su obuoliais!

Varškės sklindžiai su grietine

Grietinė sklindžiams suteikia drėgnumo, tad jie pavyksta itin minkštučiai ir tiesiog tirpstantys burnoje!

Varškėtukai su cukinija

Įprasti cukinijų blyneliai nusibodo, o reikia sunaudoti užsilikusią cukiniją? Siūlome išsikepti varškėtukų su cukinija!

Naujausi komentarai

  1. astukijus
    astukijus prieš 1 mėn.

    Reikės išbandyti