Skylėti plikytos tešlos blynai (1)

Skylėti plikytos tešlos blynai Ermak Oksana | Shutterstock.com

Blynai pavyksta labai skanūs, originalios tekstūros, su skylutėmis. Juos patiekite su uogiene, grietine ir cukrumi, vaisiais...

Blynams jums reikės:

  • 500 ml kefyro;
  • 250 ml pieno;
  • 1 didelio kiaušinio;
  • 1,5 stiklinės miltų;
  • 1 šaukšto cukraus;
  • 1 šaukštelio sodos;
  • 2 šaukštų aliejaus;
  • žiupsnelio druskos;
  • papildomai: šlakelio aliejaus kepimui.

Gaminimas:

  1. Į puodą supilkite kefyrą ir šiek tiek pašildykite. Kefyras neturi būti karštas, tik šiltas.
  2. Tuomet įmuškite kiaušinį (naudokite 2 kiaušinius, jeigu jie maži), suberkite cukrų, druską, sodą ir išmaišykite.
  3. Tuomet po truputį, dalimis įsijokite miltus ir kaskart permaišykite.
  4. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
  5. Miltų gali reikėtų kiek daugiau arba mažiau, tai priklauso nuo pačių miltų tipo, kokybės.
  6. Pieną užvirinkite ir plona stovele supilkite į tešlą, nuolat maišykite.
  7. Galiausiai įpilkite porą šaukštų aliejaus, permaišykite.
  8. Blynus kepkite labai gerai įkaitintoje, vos vos aliejumi ar taukais pateptoje keptuvėje.

Susiję straipsniai

Avižiniai blyneliai su obuoliais

Pakeitus kvietinius miltus avižiniais dribsniais, blynai bus ne tik įdomesni, bet ir sveikesni!

Skaniausi mieliniai blyneliai su obuoliais

Paprasti, jaukūs, purūs lyg debesėliai ir tikrai patys skaniausi mieliniai blynai - sklindžiai su obuoliais!

Fermentinio sūrio blyneliai

Labai sotūs ir skanūs blynai, kurie puikus tiek karšti, tiek ir atvėsę. Šiuos blynelius galima patiekti su grietine.

Naujausi komentarai

  1. astukijus
    astukijus prieš 2 sav.

    Reikės išbandyti