Skylėti plikytos tešlos blynai (1)

Blynai pavyksta labai skanūs, originalios tekstūros, su skylutėmis. Juos patiekite su uogiene, grietine ir cukrumi, vaisiais...
Blynams jums reikės:
- 500 ml kefyro;
- 250 ml pieno;
- 1 didelio kiaušinio;
- 1,5 stiklinės miltų;
- 1 šaukšto cukraus;
- 1 šaukštelio sodos;
- 2 šaukštų aliejaus;
- žiupsnelio druskos;
- papildomai: šlakelio aliejaus kepimui.
Gaminimas:
- Į puodą supilkite kefyrą ir šiek tiek pašildykite. Kefyras neturi būti karštas, tik šiltas.
- Tuomet įmuškite kiaušinį (naudokite 2 kiaušinius, jeigu jie maži), suberkite cukrų, druską, sodą ir išmaišykite.
- Tuomet po truputį, dalimis įsijokite miltus ir kaskart permaišykite.
- Tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos.
- Miltų gali reikėtų kiek daugiau arba mažiau, tai priklauso nuo pačių miltų tipo, kokybės.
- Pieną užvirinkite ir plona stovele supilkite į tešlą, nuolat maišykite.
- Galiausiai įpilkite porą šaukštų aliejaus, permaišykite.
- Blynus kepkite labai gerai įkaitintoje, vos vos aliejumi ar taukais pateptoje keptuvėje.
Reikės išbandyti