Šokoladiniai sausainėliai "Sagutės"
Ingredientai: Sviestas - 150 gramai, Cukrus - 75 gramai, Trinys - 1 vienetas, Miltai - 225 gramai, Druska - 1 žiupsnelis.
Išplak trynį su cukrumi ir gerai ištrink su sviestu, įdėk miltų ir druskos. Išminkyk tešlą ir padėk valandai į šaldytuvą (kad nesudžiūtų, įvyniok į maistinę plėvelę arba įdėk į sandariai uždengiamą indą – kaip tau patogiau). Ištrauk tešlą ir iškočiok maždaug 3 mm storio lakštą. Išpjaustyk apskritimus (galima tai padaryti, pavyzdžiui, su dideliu butelio nuo pieno kamščiu, o mažesnio reikės įspausti apskritimą į išpjautą tešlos gabalėlį). Dantų krapštuku padaryk „sagutėje“ keturias skylutes ir išdėliok sausainėlius nepridegančioje kepimo skardoje (arba patiesk kepimo popieriaus, kad po to nereikėtų gramdyti). Kepk apie 10–15 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Sausainiukus pamirkyk ištirpdytame šokolade ir padėk į šaldytuvą, kad sustingtų.