Šonkauliukai su barbekiu padažu

Ingredientai: kiaulienos šonkauliukai - 1 kilogramas, Pipirai - 1 arbatinis šaukštelis, Druska - 1 arbatinis šaukštelis, Česnako milteliai - 0.5 arbatinio šaukštelio, Čili pipirai - 0.5 arbatinio šaukštelio, Raudonėliai (Oreganas) - 0.5 arbatinio šaukštel.

Šonaukaulius nuplaukite, nulupkite kietą plėvelę, nupjaustykite labai riebias dalis (šiek tiek riebalų būtinai palikite, tuomet šonkauliai iškeps minkštesni, sultingi). Nusausinkite švelniai patapšnoję popieriniu rankšluosčiu. Sumaišykite druską, pipirus, česnakų miltelius, čili, baziliką, raudonėlį. Galima naudoti ir kitokį prieskonių mišinį. Šiuo mišiniu gerai ištrinkite šonkaulius. Šonkaulius sudėkite ant 2-3 dvigubų folijos lakštų ir labai gerai suspauskite kraštelius, kad nebūtų jokių tarpelių. Į foliją įvyniotus šonkaulius kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 2 val. Kečupą sumaišykite su raudonojo vyno acto, ruduoju cukrumi ir pakaitinkite apie 10-15 min. iki tol nugaruos ir sutirštės. Šonkauliams iškepus, atsargiai atverkite foliją, aptepkite šonkaulius padažu. Grąžinkite į maksimaliai įkaitintą orkaitę su įjungtu griliumi ir pakepkite dar 5 min. Šonkaulius ištraukite, apverskite, aptepkite padažu ir kepkite dar 5 min. Labai skanūs, kvapnūs ir minkštučiai šonkauliukai. Patiekite su keptomis bulvytėmis ir šviežių kopūstų salotomis.

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.