Šparagų sriuba

Ingredientai: Šparagai - 200 gramai, Svogūnas - 1 vienetas, Sultinio - 2 litrai, Citrina - 1 vienetas, Sviestas - 3 valgomieji šaukštai.

Šparagus ir svogūną susmulkinti. Puode ištirpinti sviestą, sudėti svogūną. Pakepti 5 min. Supilti smulkintus šparagus. Kepti dar 5 min. Supilti sultinį. Virti 20 min. Viską susmulkinti plaktuvu. Įberti druskos ir pipirų. Įspausti citrinos sulčių. Viską sumaišyti. Papuošti šparagų viršūnėlėmis.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.