Fermentinio sūrio blyneliai

Fermentinio sūrio blyneliai Ahanov Michael | Shutterstock.com

Labai sotūs ir skanūs blynai, kurie puikus tiek karšti, tiek ir atvėsę. Šiuos blynelius galima patiekti su grietine, juos ypač tinka valgyti užsigeriant pasaldinta juoda arbata. 

2-3 porcijoms Jums reikės:

  • 150 g fermentinio sūrio;
  • 20 g sviesto;
  • 3 kiaušinių;
  • 4 šaukštų miltų;
  • žiupsnelio druskos, pipirų.

Patarimas: Į blynų masę galima įmaišyti 2-3 šaukštus degtinės - jos dėka blynai gaunasi puresni, tačiau ji nebūtina.

Gaminimas:

  1. Sūrį sutarkuokite, sumaišykite su kambario temperatūros sviestu, įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska, pipirais. Viską gerai išmaišykite.
  2. Dėkite miltų (jų tikrai nereikia daug, tiesiog masės sutvirtinimui).
  3. Blynus reikėtų kepti keptuvėje su nesvylančiu paviršiumi.
  4. Į įkaitintą keptuvę krėskite po šaukštą masės, suplokite. Blynelio storis turėtų būti apie 0,5 cm. Blynelius apkepinkite iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
     

Susiję straipsniai

Varškės sklindžiai su grietine

Grietinė sklindžiams suteikia drėgnumo, tad jie pavyksta itin minkštučiai ir tiesiog tirpstantys burnoje!

Purūs blynai su kefyru

Blynus tiekite su grietine, uogiene, medumi ar kondensuotu pienu.

Skaniausi mieliniai blyneliai su obuoliais

Paprasti, jaukūs, purūs lyg debesėliai ir tikrai patys skaniausi mieliniai blynai - sklindžiai su obuoliais!