Fermentinio sūrio blyneliai
Ahanov Michael | Shutterstock.com
Labai sotūs ir skanūs blynai, kurie puikus tiek karšti, tiek ir atvėsę. Šiuos blynelius galima patiekti su grietine, juos ypač tinka valgyti užsigeriant pasaldinta juoda arbata.
2-3 porcijoms Jums reikės:
- 150 g fermentinio sūrio;
- 20 g sviesto;
- 3 kiaušinių;
- 4 šaukštų miltų;
- žiupsnelio druskos, pipirų.
Patarimas: Į blynų masę galima įmaišyti 2-3 šaukštus degtinės - jos dėka blynai gaunasi puresni, tačiau ji nebūtina.
Gaminimas:
- Sūrį sutarkuokite, sumaišykite su kambario temperatūros sviestu, įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska, pipirais. Viską gerai išmaišykite.
- Dėkite miltų (jų tikrai nereikia daug, tiesiog masės sutvirtinimui).
- Blynus reikėtų kepti keptuvėje su nesvylančiu paviršiumi.
-
Į įkaitintą keptuvę krėskite po šaukštą masės, suplokite. Blynelio storis turėtų būti apie 0,5 cm. Blynelius apkepinkite iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.