Svogūnų padažas

Ingredientai: Svogūnai - 5 vienetai, Česnakai - 3 skiltelės, Pomidorai - 3 vienetai, Druska - 1 žiupsnelis, Pipirai, juodieji - 1 žiupsnelis.

Susmulkintus svogūnus užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome 3 min. Po to svogūnus nusausiname ir pakepiname svieste ar aliejuje 1-2 min. Į keptuvę su svogūnais sudedame pomidorų tyrelę. Pomidorus užpilame verdančiu vandeniu, nulupame odelę ir pomidorų minkštimą sutriname trintuvu – štai ir pomidorų tyrelė. Įberiame prieskonių (pagal skonį), smulkiai supjaustytas česnako skilteles. Nuolat pamaišant kaitiname 3 min. Paprastas, bet skanus padažas, šaltas net skanesnis.

Susiję straipsniai

Džiovintos obuolių juostelės (obuolių oda)

Siūlome namuose pasigaminti saldainius ar guminukus primenančios vaisių odos iš obuolių.

Braškiniai grietinėlės ledai

Siūlome namuose pasigaminti braškinius grietinėlės ledus, kuriems reikės tik braškių, grietinėlės, pieno ir cukraus.

Kaip pasigaminti naminius ledus be ledų gaminimo aparato?

Dalinamės paprastu metodu, kaip sušaldyti puikiausius ledus be ledų gaminimo aparato. Jums tereikės kepimo formos ir plakimo šluotelės.