Kotletai pievagrybių ir grietinėlės padaže

Minkštutėliai mėsos kotletukai kvapniame, švelniame pievagrybių ir grietinėlės padaže - labai skanus ir sotus patiekalas. Kotletus patiekite su makaronais, bulvių koše ar grikiais.
Jums reikės:
Kukuliams:
- 500 g maltos mėsos (kiaulienos, jautienos ar vištienos);
- 1 kiaušinio;
- 3 šaukštų džiūvėsėlių;
- 1 mažo svogūno;
- 1 skiltelės česnako;
- šlakelio pieno;
- pagal skonį druskos, pipirų, maltos paprikos, džiovintų raudonėlių arba kitų mėgstamų prieskonių mėsai;
- šlakelio aliejaus kepimui.
Padažui:
- 400 g pievagrybių;
- 200 ml grietinėlės;
- 200 ml daržovių arba vištienos sultinio;
- 1 svogūno;
- 1 skiltelės česnako;
- 1 šaukšto miltų;
- 2 šaukštų sviesto;
- 1 šaukštelio garstyčių (nebūtina, bet paryškina padažo skonį);
- pagal skonį druskos, pipirų, malto muskato riešuto; džiovintų čiobrelių.
Gaminimas:
- Kukulių paruošimas. Sumaišykite maltą mėsą, kiaušinį, labai smulkiai supjaustytą arba sutarkuotą svogūną, česnaką, džiūvėsėlius, pieną ir prieskonius.
- Iš gautos masės formuokite nedidelius kukulius (graikinio riešuto dydžio).
- Įkaitinkite keptuvėje šlakelį aliejaus ir apkepkite kukulius iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Juos atidėkite.
- Padažo paruošimas. Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite smulkintą svogūną ir kepkite iki kol bus auksinės spalvos. Pridėkite smulkinto ar spaustuku perspausto česnako ir dar minutėlę pakepinkite.
- Sudėkikite riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir kepkite iki kol nugaruos išsiskyręs skystis ir grybai šiek tiek apskrus.
- Pabarstykite miltais, išmaišykite ir po kelių sekundžių supilkite sultinį.
- Kai padažas užvirs, supilkite grietinėlę, garstyčias ir pagardinkite druska bei pipirais ir kitais prieskoniais.
- Kukulių troškinimas padaže. Sudėkite kukulius atgal į keptuvę su padažu. Troškinkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių.