Tefteliai pievagrybių ir grietinėlės padaže

Ingredientai: Svogūnai - 2 vienetai, Kiaušinis - 1 vienetas, Ryžiai (virti) - 200 gramų, Pievagrybiai - 200 gramų, Faršas - 500 gramų, Sūris - 50 gramų, Grietinėlė - 200 mililitrų, Druska, Pipirai - 1 žiupsnelis, Aliejus - 3 valgomieji šaukštai.

1 svogūną smulkiai supjaustykite arba permalkite. Sumaišykite su faršu, įmuškite kiaušinį, įmaišykite virtus ryžius, pagardinkite druska ir pipirais. Viską labai gerai išmaišykite. Suformuokite nedidelius kamuoliukus ir juos iš visų pusių apkepinkite įkaitintame aliejuje. Sudėkite į kepimo formą. Keptuvėje (jeigu reikia įpilkite dar truputį aliejaus) apkepinkite kubeliais pjaustytą likusį svogūną, tuomet sudėkite pavalytus, supjaustytus grybus ir taip pat pakepinkite iki kol susidarys ir nugaruos skystis. Pilkite grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais. Išmaišykite. Gautą padažą supilkite į kepimo formą, ant teftelių. Viršų apiberkite tarkuotu sūriu. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje, 30 min. Teftelius galima apiberti žalumynais. Tiekite su mėgiamu garnyru, pavyzdžiui, bulvių koše, raugintais agurkėliais ar salotomis.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.