Tinginių balandėliai
A. Zhuravleva | Shutterstock.com
Tradiciniai balandėliai, žinoma, mūsų visų mėgstamas patiekalas, tačiau jeigu neturite laiko jų paruošti, šie balandėliai „Tinginėliai“ yra puiki alternatyva!
Tinginių balandėliams Jums reikės:
- 400 g mėgstamo faršo;
- 150 g kopūsto;
- 100 g ryžių;
- 1 kiaušinio;
- 1 skardinės (400 g) konservuotų pomidorų;
- 150 g grietinės;
- pagal skonį druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių, prieskonių žolelių.
Patarimas: šiems balandėliams tiks įvairus faršas, tačiau geriau rinktis riebesnį, pavyzdžiui, maišytą kiaulienos ir jautienos ar vištienos šlaunelių mėsos.
Gaminimas:
- Ryžius apvirkite, kad kiek suminkštėtų. Pilnai virti nebūtina. Žinoma, tiks ir atlikę virti ryžiai.
- Kopūstą smulkiai supjaustykite.
- Sumaišykite faršą, ryžius, kiaušinį ir kopūstą, įberkite druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių.
- Suformuokite iš šios masės apvalius kotletukus ir sudėkite į keptuvę aukštais kraštais arba į puodą nesvylančiu dugnu.
- Padažui smulkintuvu pertrinkite pomidorus ir grietinę, įmaišykite druskos, pipirų, prieskoninių žolelių.
- Užpilkite padažu kotletukus ir troškinkite uždengę keptuvėje 30 minučių.