„Tinginių“ balandėliai

Ingredientai: Vištienos krūtinėlės faršas - 350 gramai, Kopūstas - 130 gramai, Ryžiai - 70 gramai, Kiaušinis - 1 vienetas, 15 % grietinė - 100 gramai, Konservuoti pomidorai - 300 gramai.

Ryžius išvirkite, kopūstą smulkiai supjaustykite. Sumaišykite dubenyje faršą, ryžius, kiaušinį ir kopūstą, įberkite druskos. Suformuokite iš šios masės apvalius kotletukus ir sudėkite į keptuvę aukštais kraštais. Padažui pertrinkite smulkintuvu 300 g konservuotų pomidorų savo sultyse ir grietinę, įmaišykite druskos ir žalumynų. Užpilkite padažu kotletukus ir troškinkite uždengę keptuvėje 30 minučių.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.