Tinginių balandėliai

Tinginių balandėliai - troškinti mėsos kukuliai su ryžiais ir kopūstais A. Zhuravleva | Shutterstock.com

Tradiciniai balandėliai, žinoma, mūsų visų mėgstamas patiekalas, tačiau jeigu neturite laiko jų paruošti, šie balandėliai „Tinginėliai“ yra puiki alternatyva!

Tinginių balandėliams Jums reikės:

  • 400 g mėgstamo faršo;
  • 150 g kopūsto;
  • 100 g ryžių;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 skardinės (400 g) konservuotų pomidorų;
  • 150 g grietinės;
  • pagal skonį druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių, prieskonių žolelių.

Patarimas: šiems balandėliams tiks įvairus faršas, tačiau geriau rinktis riebesnį, pavyzdžiui, maišytą kiaulienos ir jautienos ar vištienos šlaunelių mėsos.

Gaminimas:

  1. Ryžius apvirkite, kad kiek suminkštėtų. Pilnai virti nebūtina. Žinoma, tiks ir atlikę virti ryžiai.
  2. Kopūstą smulkiai supjaustykite.
  3. Sumaišykite faršą, ryžius, kiaušinį ir kopūstą, įberkite druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių.
  4. Suformuokite iš šios masės apvalius kotletukus ir sudėkite į keptuvę aukštais kraštais arba į puodą nesvylančiu dugnu.
  5. Padažui smulkintuvu pertrinkite pomidorus ir grietinę, įmaišykite druskos, pipirų, prieskoninių žolelių.
  6. Užpilkite padažu kotletukus ir troškinkite uždengę keptuvėje 30 minučių.


 

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.