Tortas su virtu varškės kremu
Ingredientai: Sviestas - 100 gramai, Grietinė - 2 valgomieji šaukštai, Cukrus - 0.7 stiklinės, Kiaušinis - 1 vienetas, Medus - 1 valgomasis šaukštas, Soda - 0.5 arbatinio šaukštelio, Miltai - 200 gramai, Kiaušinis - 1 vienetas, Cukrus - 0.7 stiklinės, Milt.
Pasiruoškite kremą. Kiaušinį ištrinkite su cukrumi, sumaišykite su miltais, kambario temperatūros sviestu. Varškę pertrinkite ir sumaišykite su sviestine mase. Visą mišinį sudėkite į nesvylantį puodą ir ant nedidelės ugnies, maišant kaitinkite iki kol sutirštės. Pasiruoškite tešlą. Minkštą sviestą išplakite su grietine, cukrumi, kiaušiniu, medumi ir druska. Įsijokite miltus, berkite sodą ir suminkykite elastingą tešlą. Tešlą padalinkite į 4 - 5 dalis, po vieną iškepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Torto surinkimas. Šiltus torto papločius sutepkite šiltu kremu, kremu aptepkite torto viršų ir šonus. Palikite šiek tiek atvėsti kambaryje, o tuomet dar porą valandų pašaldykite šaldytuve. Iškeptą tortą galima papuošti šviežiais vaisiais, uogomis. Ypač tiktų kiek rūgštesnės uogos.