Traškus pyragas su kumpiu ir pievagrybiais
Ingredientai: Bemielė tešla - 1 vienetas, Poras - 1 vienetas, Kumpis - 100 gramai, Pievagrybiai - 200 gramai, Grietinė - 1 valgomasis šaukštas, Fermentinis sūris - 100 gramai, Kiaušinio baltymas - 2 vienetai.
Kumpį, pievagrybius ir baltąją poro dalį susmulkiname. Porą su pievagrybiais pakepinkime ant sviesto. Į dubenį dedame kumpio, beriame ataušintą porą su pievagrybiais, smulkiai tarkuojame fermentinį sūrį, viską išmaišome. Indelyje išplakame 2 kiaušinių baltymus, atsargiai sudedame i masę. Viską lėtai išmaišome. Dedame ant tešlos lapo, kitu užklojame, užsukame kraštus kaip kibinus. Kepame 180C, 15-20 min., kol apskrus