Traškūs sūrio vafliai

Sūrio vafliai yra puikus užkandis, juos taip pat galima patiekti prie sriubos ar sultinio.
Atvėsę vafliai taip pat skanūs, tačiau praranda traškumą.
Sūrio vafliams Jums reikės:
- 150 g fermentinio ar kito puskiečio, besilydančio sūrio;
- 200 g sviesto;
- 3 kiaušinių;
- 0,5 stiklinės pieno arba vandens;
- 1,5 stiklinės miltų;
- žiupsnelio druskos.
Patarimas: į tešlą galima įmaišyti daugiau įvairių prieskonių, pavyzdžiui, saldžiosios paprikos miltelių, juodųjų ar aitriųjų pipirų, džiovintų prieskoninių žolelių.
Gaminimas:
- Smulkiai sutarkuokite sūrį.
- Įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska (nereikia berti daug, nes sūris suteiks sūrumo). Gerai išmaišykite kartu su sūriu.
- Tuomet supilkite išlydytą, atvėsusį sviestą.
- Galiausiai įsijokite miltus ir išmaišykite.
- Tešlą paskystinkite pienu arba vandeniu. Jo galite pilti mažiau ar daugiau (bet ne daugiau nei 0,5 stiklinės) - kuo daugiau pieno ar vandens, tuo plonesnius ir traškesnius vaflius pavyks iškepti.
-
Vaflius kepkite gerai įkaitintoje vaflinėje. Ją gali tekti sutepti aliejumi ar taukais, jeigu vafliai kibs, tačiau tai priklauso nuo vaflinės kokybės.