Traškūs sūrio vafliai

Traškūs sūrio vafliai Anastasia_Panait | Shutterstock.com

Sūrio vafliai yra puikus užkandis, juos taip pat galima patiekti prie sriubos ar sultinio.

Atvėsę vafliai taip pat skanūs, tačiau praranda traškumą.

Sūrio vafliams Jums reikės:

  • 150 g fermentinio ar kito puskiečio, besilydančio sūrio;
  • 200 g sviesto;
  • 3 kiaušinių;
  • 0,5 stiklinės pieno arba vandens;
  • 1,5 stiklinės miltų;
  • žiupsnelio druskos.

Patarimas: į tešlą galima įmaišyti daugiau įvairių prieskonių, pavyzdžiui, saldžiosios paprikos miltelių, juodųjų ar aitriųjų pipirų, džiovintų prieskoninių žolelių.

Gaminimas:

  1. Smulkiai sutarkuokite sūrį.
  2. Įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska (nereikia berti daug, nes sūris suteiks sūrumo). Gerai išmaišykite kartu su sūriu.
  3. Tuomet supilkite išlydytą, atvėsusį sviestą.
  4. Galiausiai įsijokite miltus ir išmaišykite.
  5. Tešlą paskystinkite pienu arba vandeniu. Jo galite pilti mažiau ar daugiau (bet ne daugiau nei 0,5 stiklinės) - kuo daugiau pieno ar vandens, tuo plonesnius ir traškesnius vaflius pavyks iškepti.
  6. Vaflius kepkite gerai įkaitintoje vaflinėje. Ją gali tekti sutepti aliejumi ar taukais, jeigu vafliai kibs, tačiau tai priklauso nuo vaflinės kokybės.
     

Susiję straipsniai

Traškūs žiedinių kopūstų kąsneliai

Labai skanūs, traškūs žiedinio kopūsto kąsneliai su džiūvėsėliais ir kietuoju sūriu.

Senoviški skaniausieji vafliai

Labai skanūs, vaikystę primenantys vafliai! Galima įdaryti įvairiais įdarais, bet vafliai puikūs ir be jų.

Turkiška pica su faršu (lachmadžunas)

Lachmadžunas - turkiškas, picą primenantis patiekalas. Tai plonos tešlos paplotėlis, apteptas faršo ir daržoviu mišiniu bei iškeptas krosnyje.