Trinta brokolių ir špinatų sriuba
Goskova Tatiana | Shutterstock.com
Švelnaus skonio ir kvapni kreminė sriuba, kurią itin skanu valgyti su duonos skrebučiais. O jeigu norisi ryškesnio skonio, patiekite su skrudintos šoninės gabaliukais.
Jums reikės:
- 1 l daržovių arba vištienos sultinio (galima naudoti vandenį);
- 100 ml grietinėlės (nebūtina);
- 1 brokolio;
- 200 g špinatų (tinka ir šaldyti);
- 2 bulvių;
- 1 svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- šlakelio aliejaus;
- pagal skonį druskos, pipirų, muskato riešuto.
Gaminimas:
- Puode įkaitinkite šlakelį aliejaus, apkepkite smulkintą svogūną ant vidutinės ugnies iki kol jis taps permatomas. Įdėkite smulkintą česnaką ir kepkite dar apie minutę.
- Į puodą suberkite žiedainais išskirstytą brokolį, smulkiai supjaustytą brokolio kotą, nuskustas ir kubeliais supjaustytas bulves, supilkite sultinį arba vandenį.
- Virkite apie 10-15 minučių, kol daržovės suminkštės.
- Suberkitre špinatus, pavirkite dar 2-3 minutes, kol špinatai sukris.
- Trintuvu sutrinkite sriubą iki vientisos konsistencijos. Jei reikia, įpilkite daugiau vandens arba sultinio, kad pasiektumėte norimą tirštumą.
- Pagardinkite druska, pipirais ir, jei norite, žiupsneliu muskato riešuto.
- Pabalinkite grietinėle, išmaišykite, dar minutėlę pašildykite ir tiekite.