Trinta brokolių ir špinatų sriuba

Trinta brokolių ir špinatų sriuba Goskova Tatiana | Shutterstock.com

Švelnaus skonio ir kvapni kreminė sriuba, kurią itin skanu valgyti su duonos skrebučiais. O jeigu norisi ryškesnio skonio, patiekite su skrudintos šoninės gabaliukais. 

Jums reikės:   

  • 1 l daržovių arba vištienos sultinio (galima naudoti vandenį);  
  • 100 ml grietinėlės (nebūtina);
  • 1 brokolio;
  • 200 g špinatų (tinka ir šaldyti);
  • 2 bulvių;
  • 1 svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • šlakelio aliejaus; 
  • pagal skonį druskos, pipirų, muskato riešuto.  

Gaminimas:

  1. Puode įkaitinkite šlakelį aliejaus, apkepkite smulkintą svogūną ant vidutinės ugnies iki kol jis taps permatomas. Įdėkite smulkintą česnaką ir kepkite dar apie minutę.
  2. Į puodą suberkite žiedainais išskirstytą brokolį, smulkiai supjaustytą brokolio kotą, nuskustas ir kubeliais supjaustytas bulves, supilkite sultinį arba vandenį.
  3. Virkite apie 10-15 minučių, kol daržovės suminkštės.
  4. Suberkitre špinatus, pavirkite dar 2-3 minutes, kol špinatai sukris.
  5. Trintuvu sutrinkite sriubą iki vientisos konsistencijos. Jei reikia, įpilkite daugiau vandens arba sultinio, kad pasiektumėte norimą tirštumą.
  6. Pagardinkite druska, pipirais ir, jei norite, žiupsneliu muskato riešuto.
  7. Pabalinkite grietinėle, išmaišykite, dar minutėlę pašildykite ir tiekite.

Susiję straipsniai

Trinta brokolių sriuba su grietinėle

Trinta brokolių sriubytė puikiai tik ir mažiems, ir dideliems.

Trinta žaliųjų žirnelių sriuba

Labai lengvai pagaminama ir tikrai skani sriuba, kuri patiks visai šeimai.

Trinta pomidorų sriuba

Ypač skanu tiekti su šviežiais, smulkintais svogūnų laiškais ir smulkiai patrupintu mėlynuoju pelėsiniu sūriu.