Trispalvė duona

Ingredientai: Špinatai - 200 gramai, Kvietiniai miltai - 1 kilogramas, Sausos mielės - 15 gramai, Jūros druska - 1.5 arbatinio šaukštelio, Aliejus - 60 gramai, Raudona paprika - 0.5 vieneto, Malta paprika - 1 arbatinis šaukštelis, Moliūgas - 350 gramai, Ag.

Aliejų, druską, mieles ir miltus dalinkite į tris dalis. Žaliajai duonos daliai sutrinkite špinatus su 100 ml vandens ir aliejumi, suberkite persijotus miltus, mieles ir druską. Tešlą palikite šiltoje vietoje maždaug valandai. Raudonai daliai į persijotus miltus supilkite aliejų, sudėkite druską, mieles, maltą papriką ir 120 ml vandens patroškintos paprikos tyrelę. Palikite šiltoje vietoje valandai. Geltonai daliai apkeptą moliūgą užpilkite 70 ml vandens, sutrinkite, suberkite persijotus miltus, druską ir mieles. Palikite kilti šiltoje vietoje valandai. Iš visų trijų spalvų tešlos padarykite vienodo ilgio lazdeles ir supinkite pynute. Pridenkite duoną rankšluosčiu ir palikite pusvalandžiui, suvilgykite paviršių vandeniu, pabarstykite sėklomis ir kepkite 220 laipsnių temperatūros orkaitėje apie pusvalandį.

Susiję straipsniai

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!

Skelbimai

37,00 €
37 | 24,0 cm | 4 - 4½