Trupininis varškės pyragas su persikais
Ingredientai: Varškė - 500 gramų, Miltai - 400 gramų, Kiaušiniai - 3 vienetai, Vanilinis cukrus - 10 gramų, Sviestas - 250 gramų, Soda - 1 arbatinis šaukštelis, Konservuoti persikai - 250 gramų, Cukrus - 350 gramų.
Persijotus miltus išmaišykite su soda ir puse cukraus kiekio, sudėkite šaltą, kubeliais pjaustytą sviestą (galima pakeisti margarinu). Viską ištrinkite pirštais iki nedidelių trupinėlių. Dėkite į šaldytuvą. Atskirame indelyje išplakite kiaušinius, įmaišykite pertrintą varškę (galima naudoti kreminę varškytę, pyragas bus dar švelnesnis), likusį cukrų, vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite, galite pertrinti blenderiu. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, suberkite kiek daugiau nei pusę trupinių, juos vos paslėkite ranka. Supilkite varškės masę, ant viršaus išdėliokite riekelėmis pjaustytus persikus. Užbarstykite likusius trupinius. Pyragą kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Prieš pjaustant ir tiekiant palaukite kol pyragas visiškai atvės. Nuostabiausias pyragas! Persikų galite ir nenaudoti. Vietoje jų į varškės masę galima įmaišyti džiovintų vaisių, uogų...