Turkiška pica su faršu (lachmadžunas)
Esin Deniz | Shutterstock.com
Lachmadžunas - Turkijoje ir kituose artimųjų ir vidurio rytų kraštuose populiarus, picą primenantis patiekalas. Tai plonos tešlos paplotėlis, apteptas faršo ir daržoviu mišiniu bei iškeptas krosnyje.
Lachmadžunus galite valgyti vienus arba patiekti su tradiciniais priedais: apšlakstę citrinų sultimis, apibėrę smulkintomis petražolėmis, su pomidorų riekelėmis ir plonai pjaustytais svogūnų pusžiedžiais. Lachmadžunas su ant viršaus sudėtais priedais susukamas ir valgomas rankomis.
12 lachmadžunų Jums reikės:
Tešlai:
- 600 g miltų;
- 1 stiklinės šilto vandens;
- 1 šaukšto sausų mielių;
- 1,5 šaukšto aliejaus;
- 1 šaukštelio druskos.
Įdarui:
- 500 g jautienos ar kito mėgstamo faršo;
- 2 paprikų;
- 1 pomidoro;
- 1 svogūno;
- 2 skiltelių česnako;
- 1 pundelio petražolių;
- 2 šaukštų aliejaus;
- 2 šaukštų pomidorų pastos;
- pagal skonį druskos, pipirų ir kitų mėgstamų prieskonių.
Lachmadžuno gaminimas:
- Tešlos paruošimas. Miltus, druską ir mieles sumaišykite, įmaišykite aliejų.
- Po truputį, maišant pilkite šiltą (bet ne karštą!) vandenį iki kol susiminkys tešla.
- Vandens gali reikėti daugiau ar mažiau, tai priklauso nuo miltų.
- Tešlą minkykite apie 5 min. Uždenkite ir palikite kilti apie valandą.
- Įdaro paruošimas. Įdarui labai smulkiai supjaustykite paprikas, svogūną, pomidorą, česnako skilteles, petražoles. Daržovių mišinį sumaišykite su faršu, aliejumi, pomidorų pasta, prieskoniais.
- Įdarą palikite 30 min., kad pasiskirstytų skoniai, pasimarinuotų.
- Lachmadžunų kepimas. Tešlą padalinkite į 12 dalių. Iškočiokite plonus paplotėlius, juos aptepkite nedideliu įdaro kiekiu.
- Kepkite iki 230°C įkaitintoje orkaitėje iki kol apskrus, apie 10-15 min.