Varškėčiai kepti orkaitėje
Aksenya | Shutterstock.com
Skanūs ir purūs varškėtukai, primenantys bandeles. Kepti orkaitėje, kad nereikės nei aliejaus, nei stovėti prie keptuvės.
3-4 porcijoms Jums reikės:
- 500 g varškės;
- 2 kiaušinių;
- 150-200 g miltų;
- 3-4 šaukštų cukraus;
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus (nebūtina);
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos;
- trupučio aliejaus skardai patepti.
Patarimas: į tešlą galite nedėti cukraus ir vanilinio cukraus, o pridėti smulkintų žalumynų ir iškepti pikantiškus varškėčius. Juos galima patiekti su sviesto ir grietinės ar svogūnų ir spirgučių padažu.
Gaminimas:
- Varškę ištrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi (jeigu jį naudojate), druska, kiaušiniais.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
- Miltus įsijokite į varškės masę ir išmaišykite. Miltų gali reikėti daugiau ar mažiau, tai priklauso nuo varškės drėgnumo, kiaušinių dydžio. Miltų reikia tiek, kad susijungtų vienalytė, formuojama tešla, tačiau jų reikėtų nepadauginti, tešla turėtų likti lipni.
- Drėgnomis rankomis suformuokite varškėčius ir juos sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos ir aliejumi pateptos skardos.
- Tarp varškėčių palikite pakankamai didelius tarpus, nes kepdami jie tiek pasipūs, tiek ir kiek „iškys“ į kraštus.
- Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20-35 min. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo varškėčių dydžio, iškepę varškėčiai bus pasipūtę, auksinės spalvos.
- Patiekite su grietine, uogomis, uogiene, medumi ar kondensuotu pienu.