Varškės apkepas su kondensuotu pienu
Autorius: tevu-darzelis.lt,
Publikuota: 2025-10-10
zefirchik06 | Shutterstock.com
Jeigu jums patinka saldesni varškės apkepai, tikrai verta paragauti šio varškės apkepo su kondensuotu pienu. Varškės apkepas su kondensuotu pienu drėgnas, saldus, labai skanus ir švelniai kvepia karamele. Tikras gardumėlis pietums ar vakarienei!
Varškės apkepui su kondensuotu pienu Jums reikės:
- 500 g varškės (geriau riebesnės);
- 1 skardinės saldinto kondensuoto pieno;
- 3 kiaušinių;
- 1-2 šaukštų grietinės;
- 3-4 šaukštų manų kruopų;
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus (nebūtina);
- saujos razinų, džiovintų uogų ar vaisių (nebūtina);
- žiupsnelio druskos;
- sviesto ir manų kruopų formai paruošti.
Varškės apkepo su kondensuotu pienu gaminimas:
- Kiaušinius išplakite su kondensuotu pienu ir vaniliniu cukrumi.
- Sudėkite varškę (galite pertrinti, jei norite itin tolygios, švelnios tekstūros), manų kruopas ir žiupsnelį druskos.
- Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
- Jei norite, kad apkepas būtų itin purus, masę šiek tiek išplakite blenderiu.
- Įmaišykite razinas ar kitus priedus, jei norite.
- Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite manų kruopomis, supilkite varškės masę.
- Kepkite 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., kol apkepas sutvirtės ir taps auksinės spalvos.
- Šiek tiek atvėsinkite ir tiekite. Itin skanu su grietine, rūgštesnėmis uogomis, nesaldžia obuoliene.
- Apkepas tikrai skanus ir šaltas, puikiai tiks kaip desertas prie kavos ar arbatos.





