Varškės apkepas su morkomis

Varškės apkepas su morkomis - paprastas būdas paįvairinti tradicinį varškės apkepą. Morkos varškės apkepui suteikia natūralaus saldumo ir gražią spalvą.
Jums reikės:
- 500 g varškės (geriau riebesnės);
- 2 vidutinių morkų;
- 3 kiaušinių;
- 50 ml pieno;
- 3 šaukštų manų kruopų;
- 2 - 3 šaukštų cukraus (arba pagal skonį);
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus (nebūtina);
- žiupsnelio druskos;
- formos aptepimui sviesto ir apibarstymui manų.
Patarimas: papildomai apkepą galima pagardinti razinomis ar kitais džiovintais vaisiais, cinamonu, nutarkuota apelsino ar citrinos žievele.
Gaminimas:
- Manų kruopas užpilkite pienu ir palikite išbrinkti.
- Morkas nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite.
- Varškę sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi, žiupsneliu druskos ir išbrinkusiomis manų kruopomis. Įmaišykite morkas.
- Jeigu norite, įmaišykite papildomus priedus: razinas, kitus džiovintus vaisius, cinamoną, nutarkuotą apelsino ar citrinos žievelę.
- Kepimo formą patepkite sviestu ir apibarstykite manais, sudėkite varškės masę.
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. iki kol apkepas bus auksinės spalvos.
- Labai tinka patiekti su grietine ar natūraliu jogurtu.