Varškės ir persikų pyragas

Ingredientai: Sausainiai - 200 gramai, Varškė - 500 gramai, Kiaušiniai - 3 vienetai, Cukrus - 100 gramai, Cukraus pudra - 50 gramai, Manų kruopos - 50 gramai, Pienas - 200 mililitrai, Persikai, vakuoti - 200 gramai, Margarinas - 3 valgomieji šaukštai.

Kiaušinio trynius ir baltymus atskirkite. Trynius išsukite su cukrimi, sumaišykite su varške ir 2 šaukštais margarino. Viską gerai išmaišykite, tuomet supilkite manų kruopas su pienu, vėl pamaišykite, kad gautųsi vientisa masė. Kiaušinio baltymus išplakite iki putų ir atsargiai įmaišykite juos į bendrą masę. Persikus supjaustykite ir sudėkite į tešlą. Į skardą, išteptą margarinu, sudėkite vieną sluoksnį sausainių, supilkite varškės masę ir vėl dėkite sluoksnį sausainių. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje, maždaug 40 min. Iškepus ant pyrago užbarstykite kakavos.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.