Varškės ir sausainių sluoksniuotis

Varškės ir sausainių sluoksniuotis Alexey Lee | Shutterstock.com

Daugelis jau pamėgo nekeptus tortus ir pyragus. Dažnai jiems pakanka vos kelių ingredientų, pavyzdžiui, kreminės varškės, sausainių, želė, vaisių ar uogų, o rezultatas pranoksta lūkesčius. Norint pasigaminti tobulo skonio desertą virtuvėje tikrai neprireiks sukiotis kelias valandas: čia dar viena paslaptis, kodėl nekepti desertai užkariavo daugelio širdis (žinoma, ir skrandžius).

Šį kartą dalijamės varškės ir sausainių sluoksniuočio, kiek primenančio baltąjį – varškės – tinginį, receptu. Ir nors dietiniu šio deserto tikrai nepavadintume, tačiau skonis atperka viską.

Paruošimo laikas: ~15 min.

Stingimo laikas: 10–12 val.

Išeiga: ~10 porcijų.

Ingredientai

  • 500 g varškės;
  • 200 g baltojo šokolado;
  • 2 pakeliai (po ~180 g) šokolado skonio / kakavinių sausainių („Gaidelio“ tipo);
  • 125 g sviesto;
  • 100 g juodojo šokolado;
  • 1 valg. šaukštas aliejaus;
  • 2 valg. šauktai smulkintų karamelizuotų graikinių riešutų;
  • ALTERNATYVUS PASIRINKIMAS – kakavos sluoksnis ir kokosų drožlės.

Varskes ir sausainiu sluoksniuotisAlexey Lee | Shutterstock.com

Gaminame

  • Sausainius susmulkinkite ir apipilkite tirpintu sviestu.
  • Nedidelę stačiakampę kepimo formą išklokite maistine plėvele ir paskirstykite sausainius per visą plotą, palikdami šiek tiek aukštesnius kraštelius. Sausainius gerai suspauskite.
  • Varškę sutrinkite maisto trintuvu arba plakikliu, iki kol ji taps vienalytės konsistencijos.
  • Į trupintą baltąjį šokoladą įpilkite 1 valg. šaukštą aliejaus, ištirpinkite (geriausia tai daryti dubenėlį panardinus į puodą su karštu vandeniu ir palengva kaitinant) ir supilkite į varškę. Gerai išmaišykite.
  • Į varškės mišinį įtarkuokite ir juodąjį šokoladą, vėlgi gerai išmaišykite. Varškės-šokolado mišinį dėkite ant sausainių masės, stengdamiesi paskirstyti kuo tolygiau.
  • Ant viršaus berkite karamelizuotus graikinius riešutus (arba, prieš tai lengvai padengę kakava, galite paskaninti kokosų drožlėmis; tuomet riešutų nebereikia).
  • Palikite sluoksniuotį šaldytuve mažiausiai 10–12 valandų, kad desertas sustingtų ir kaip reikiant sutvirtėtų.

Skanaus!

Daugiau receptų smaližiams, ir ne tik: