Varškės ir sausainių sluoksniuotis

Varškės ir sausainių sluoksniuotis Alexey Lee | Shutterstock.com

Daugelis jau pamėgo nekeptus tortus ir pyragus. Dažnai jiems pakanka vos kelių ingredientų, pavyzdžiui, kreminės varškės, sausainių, želė, vaisių ar uogų, o rezultatas pranoksta lūkesčius. Norint pasigaminti tobulo skonio desertą virtuvėje tikrai neprireiks sukiotis kelias valandas: čia dar viena paslaptis, kodėl nekepti desertai užkariavo daugelio širdis (žinoma, ir skrandžius).

Šį kartą dalijamės varškės ir sausainių sluoksniuočio, kiek primenančio baltąjį – varškės – tinginį, receptu. Ir nors dietiniu šio deserto tikrai nepavadintume, tačiau skonis atperka viską.

Paruošimo laikas: ~15 min.

Stingimo laikas: 10–12 val.

Išeiga: ~10 porcijų.

Ingredientai

  • 500 g varškės;
  • 200 g baltojo šokolado;
  • 2 pakeliai (po ~180 g) šokolado skonio / kakavinių sausainių („Gaidelio“ tipo);
  • 125 g sviesto;
  • 100 g juodojo šokolado;
  • 1 valg. šaukštas aliejaus;
  • 2 valg. šauktai smulkintų karamelizuotų graikinių riešutų;
  • ALTERNATYVUS PASIRINKIMAS – kakavos sluoksnis ir kokosų drožlės.

Varskes ir sausainiu sluoksniuotisAlexey Lee | Shutterstock.com

Gaminame

  • Sausainius susmulkinkite ir apipilkite tirpintu sviestu.
  • Nedidelę stačiakampę kepimo formą išklokite maistine plėvele ir paskirstykite sausainius per visą plotą, palikdami šiek tiek aukštesnius kraštelius. Sausainius gerai suspauskite.
  • Varškę sutrinkite maisto trintuvu arba plakikliu, iki kol ji taps vienalytės konsistencijos.
  • Į trupintą baltąjį šokoladą įpilkite 1 valg. šaukštą aliejaus, ištirpinkite (geriausia tai daryti dubenėlį panardinus į puodą su karštu vandeniu ir palengva kaitinant) ir supilkite į varškę. Gerai išmaišykite.
  • Į varškės mišinį įtarkuokite ir juodąjį šokoladą, vėlgi gerai išmaišykite. Varškės-šokolado mišinį dėkite ant sausainių masės, stengdamiesi paskirstyti kuo tolygiau.
  • Ant viršaus berkite karamelizuotus graikinius riešutus (arba, prieš tai lengvai padengę kakava, galite paskaninti kokosų drožlėmis; tuomet riešutų nebereikia).
  • Palikite sluoksniuotį šaldytuve mažiausiai 10–12 valandų, kad desertas sustingtų ir kaip reikiant sutvirtėtų.

Skanaus!

Daugiau receptų smaližiams, ir ne tik:

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.