Varškės pyragas su vaisiais

Ingredientai: Kiaušiniai - 3 vienetai, Sviestas - 100 gramai, Cukrus - 200 gramai, Vanilinis cukrus - 1 pakelis, Romas - 40 mililitrai, Citrinos Žievelės - 1.5 arbatinio šaukštelio, Miltai - 75 gramai, Kepimo milteliai - 1 pakelis, Pudingas vanilinis - 1 p.

Kiaušinių trynius išsukite su sviestu, įmaišykite cukrų, vaniliną, romą, citrinos žievelę, kepimo miltelius, miltus ir pudingo miltelius, pertintą varškę ir grietinėlę. Baltymus išplakite su druska iki standžių putų, palengva įmaišykite į tešlą. Ištepkite kepimo formą riebalais, suverskite paruoštą masę, palyginkite, ant viršaus dėkite nuluptus ir stambiai supjaustytus vaisius be sėklų. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 75 minutes. Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos, pyragą uždenkite kepimo popieriumi. Palikite išjungtoje orkaitėje apie 10 minučių pastovėti, tada išimkite ir aptepkite uogiene bei pabarstykite cukraus pudra.

Susiję straipsniai

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.

Sluoksniuotos tešlos bandelės su dešrele „Mumijos“

Helovynui ar teminiam vakarėliui puikiai tiks lengvai paruošiamas užkandis - bandelės su dešrele „Mumijos“.