Pačios skaniausios ir paprasčiausios varškės spurgytės
Gulsina | Shutterstock.com
Pačios jaukiausios, puriausios ir skaniausios, tiesiog neatsivalgomos varškės spurgytės! O pagaminti tikrai labai paprasta ir jokių įmantrių ingredientų tikrai nereikės.
Varškės spurgytėms Jums reikės:
- 200 g birios varškės;
- 100 g grietinės;
- 2 kiaušinių;
- 4-5 šaukštų miltų;
- 2 šaukštų cukraus;
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus (nebūtina);
- 1 šaukštelio sodos;
- virimui aliejaus;
- apibarstymui cukraus pudros (nebūtina).
Varškės spurgyčių gaminimas:
- Kiaušinus ištrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir varške.
- Į varškės masę įmaišykite grietinę sumaišytą su soda.
- Dalimis, kaskart gerai permaišydami dėkite miltus. Jų reikės tik tiek, kad masė būtų vienalytė, gerai suliptų. Tikslus miltų kiekis priklausys nuo varškės drėgnumo, kiaušinių dydžio.
- Iš gautos masės formuokite mažas spurgytes ir virkite įkaitintame aliejuje. Svarbu atitaikyti aliejaus temperatūrą - į aliejų įdėta spurga turi iškart imti virti, tačiau aliejus neturėtų būti perdėm karštas, įdėjus spurgą jis neturi taškytis ir labai garsiai spragsėti.
- Išvirtas spurgas sudėkite ant popierinių rankšluostėlių, kad susigertų aliejaus perteklius.
- Atvėsusias spurgas apibarstykite cukraus pudra.