Pačios skaniausios ir paprasčiausios varškės spurgytės

Varškės spurgytės Gulsina | Shutterstock.com

Pačios jaukiausios, puriausios ir skaniausios, tiesiog neatsivalgomos varškės spurgytės! O pagaminti tikrai labai paprasta ir jokių įmantrių ingredientų tikrai nereikės.

Varškės spurgytėms Jums reikės:

  • 200 g birios varškės;
  • 100 g grietinės;
  • 2 kiaušinių;
  • 4-5 šaukštų miltų;
  • 2 šaukštų cukraus;
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus (nebūtina);
  • 1 šaukštelio sodos;
  • virimui aliejaus;
  • apibarstymui cukraus pudros (nebūtina).

Varškės spurgyčių gaminimas:

  1. Kiaušinus ištrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir varške.
  2. Į varškės masę įmaišykite grietinę sumaišytą su soda.
  3. Dalimis, kaskart gerai permaišydami dėkite miltus. Jų reikės tik tiek, kad masė būtų vienalytė, gerai suliptų. Tikslus miltų kiekis priklausys nuo varškės drėgnumo, kiaušinių dydžio.
  4. Iš gautos masės formuokite mažas spurgytes ir virkite įkaitintame aliejuje. Svarbu atitaikyti aliejaus temperatūrą - į aliejų įdėta spurga turi iškart imti virti, tačiau aliejus neturėtų būti perdėm karštas, įdėjus spurgą jis neturi taškytis ir labai garsiai spragsėti. 
  5. Išvirtas spurgas sudėkite ant popierinių rankšluostėlių, kad susigertų aliejaus perteklius.
  6. Atvėsusias spurgas apibarstykite cukraus pudra.

Susiję straipsniai

Šviežiai rauginti agurkai maišelyje

Ką daryti, jei šviežiai rauginti agurkai reikalingi čia ir dabar? Traškius, lengvai paraugtus agurkus galėsite skanauti jau po 1,5 valandos!

Kiaulienos plovas su morkomis

Tradicinis plovas gaminamas kazane ir su aviena, tačiau plovas su kiauliena, troškintas puode taip pat pavyksta puikus: kvapnus, sotus, skanus!

25 naudingos virtuvės gudrybės, kurias verta žinoti

Maisto gaminimas gali tapti malonia ir raminančia veikla, ypač, jeigu žinote daug šį procesą palengvinančių gudrybių.