Pačios skaniausios ir paprasčiausios varškės spurgytės

Varškės spurgytės Gulsina | Shutterstock.com

Pačios jaukiausios, puriausios ir skaniausios, tiesiog neatsivalgomos varškės spurgytės! O pagaminti tikrai labai paprasta ir jokių įmantrių ingredientų tikrai nereikės.

Varškės spurgytėms Jums reikės:

  • 200 g birios varškės;
  • 100 g grietinės;
  • 2 kiaušinių;
  • 4-5 šaukštų miltų;
  • 2 šaukštų cukraus;
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus (nebūtina);
  • 1 šaukštelio sodos;
  • virimui aliejaus;
  • apibarstymui cukraus pudros (nebūtina).

Varškės spurgyčių gaminimas:

  1. Kiaušinus ištrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir varške.
  2. Į varškės masę įmaišykite grietinę sumaišytą su soda.
  3. Dalimis, kaskart gerai permaišydami dėkite miltus. Jų reikės tik tiek, kad masė būtų vienalytė, gerai suliptų. Tikslus miltų kiekis priklausys nuo varškės drėgnumo, kiaušinių dydžio.
  4. Iš gautos masės formuokite mažas spurgytes ir virkite įkaitintame aliejuje. Svarbu atitaikyti aliejaus temperatūrą - į aliejų įdėta spurga turi iškart imti virti, tačiau aliejus neturėtų būti perdėm karštas, įdėjus spurgą jis neturi taškytis ir labai garsiai spragsėti. 
  5. Išvirtas spurgas sudėkite ant popierinių rankšluostėlių, kad susigertų aliejaus perteklius.
  6. Atvėsusias spurgas apibarstykite cukraus pudra.

Susiję straipsniai

Skaniausi ir paprasčiausi čirviniai blynai (receptas)

Blynai asocijuojasi su vaikyste ir jaukiais rytais virtuvėje. Saldus kvapas, šiluma ir vaikų rankelės vis sumažinančios kepamų blynų krūvelę...

Vištienos krūtinėlė su varške ir žalumynais

Šis receptas kasdieniškus ir paprastus ingredientus padės sujungti į labai skanų, kvapnų ir sultingą patiekalą!

Sveikuoliški avižų ir bananų blyneliai (receptas)

Sveikuoliški blyneliai tikrai skanūs, sotūs ir lengvai salstelėję, tačiau juose nėra nei baltų miltų, nei pridėtinio cukraus.