Vegetariški balandėliai

Ingredientai: Kopūstas - 1 vienetas, Morkos - 3 vienetai, Ryžiai - 1 stiklinė, Svogūnai - 2 vienetai, Pomidorų pasta - 3 valgomieji šaukštai.

Kopūstą nuplaukite, išskirstykite lapais. Sudėkite juos į verdantį vandenį ir palaikykite kelias minutes. Atvėsinkite, nupjaustykite storas gyslas. Morkas nuskuskite ir smulkiai supjaustykite, apkepkite aliejuje. Sudėkite susmulkintus svogūnus ir troškinkite dar 5-7 minutes. Ryžius išvirkite ir sumaišykite su daržovėmis ir perspaustu česnaku, pabarstykite druska. Kopūstų lapus su įdaru sulankstykite vokeliu, sudėkite į puodą su vandeniu, užpilkite pomidorų pasta ir išvirkite. Patiekite su grietinės ir žalumynų užpilu.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.