Vegetariški balandėliai
Ingredientai: Kopūstas - 1 vienetas, Morkos - 3 vienetai, Ryžiai - 1 stiklinė, Svogūnai - 2 vienetai, Pomidorų pasta - 3 valgomieji šaukštai.
Kopūstą nuplaukite, išskirstykite lapais. Sudėkite juos į verdantį vandenį ir palaikykite kelias minutes. Atvėsinkite, nupjaustykite storas gyslas. Morkas nuskuskite ir smulkiai supjaustykite, apkepkite aliejuje. Sudėkite susmulkintus svogūnus ir troškinkite dar 5-7 minutes. Ryžius išvirkite ir sumaišykite su daržovėmis ir perspaustu česnaku, pabarstykite druska. Kopūstų lapus su įdaru sulankstykite vokeliu, sudėkite į puodą su vandeniu, užpilkite pomidorų pasta ir išvirkite. Patiekite su grietinės ir žalumynų užpilu.