Virtinukai su grybų ir bulvių įdaru
Vladislav Noseek | Shutterstock.com
Siūlome paragauti virtinukų su bulvėmis ir grybais. Labai paprasti, skanūs, sotūs ir jaukūs! Puikus pasirinkimas, jeigu reikia sunaudoti bulvių košės likutį.
Jeigu norite švelnesnės tekstūros tešlos, galite pasiruošti plikytą tešlą.
Plikytos tešlos receptą rasite čia:
Jums reikės:
Tešlai:
- 200 g miltų;
- 200 ml vandens;
- 1 kiaušinio;
- žiupsnelio druskos.
Įdarui:
- 400 g bulvių;
- 100 g džiovintų arba 300 g šviežių grybų;
- 1 svogūno;
- 1 šaukšto sviesto;
- pagal skonį druskos, pipirų.
Gaminimas:
- Pasiruoškite įdarą. Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepkite svieste, pridėkite išmirkytus ir nuspaustus nuo vandens pertekliaus arba smulkiai pjaustytus šviežius grybus.
- Patroškinkite iki kol iš grybų išsiskirs ir nugaruos vanduo.
- Sugrūskite virtas bulves ir sumaišykite su grybais ir svogūnais, įberkite druskos ir pipirų.
- Tešlos paruošimas. Iš miltų, kiaušinio, vandens ir trupučio druskos padarykite kietą tešlą, padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
- Virtinukų formavimas ir virimas. Tešlą plonai iškočiokite, išpjaustykite skritulėlius ir į kiekvieną iš jų įdėkite po truputį įdaro.
- Tešlos kraštus patepkite vandeniu ir sulipinkite, užlankstykite.
- Sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį, virkite, kol iškils į paviršių ir dar 3-4 min.
- Išgriebkite kiaurasamčiu, nuvarvinkite ir patiekite su sviestu, spirgučiais ar kitu mėgstamu padažu.