Vištiena medaus - garstyčių marinate
MShev | Shutterstock.com
Greitas ir lengvai paruošiamas marinatas iš garstyčių, medaus, trupučio citrinos bei česnako idealiai tinka vištienai. Vištiena iškeps minkšta, kvapni ir tikrai labai skani.
Šis marinatas taip pat labai tinka ir lašišai, tik žuvį reikėtų marinuoti labai trumpai arba tik aptepti marinatu prieš kepimą.
Jums reikės:
- 1 kg vištienos (labiausiai tiktų ketvirčiai, šlaunelės, blauzdelės ar sparneliai);
- 3 šaukštų medaus;
- 3 šaukštelių grūdėtų garstyčių;
- 3 šaukštų aliejaus;
- 1 citrinos;
- 2 skiltelių česnako;
- pagal skonį druskos, pipirų;
- 0,5 šaukštelio džiovinto rozmarino arba rozmarino šakelės (nebūtina).
Gaminimas:
- Citriną perpjaukite pusiau, iš pusės citrinos išspauskite sultis.
- Indelyje labai gerai išmaišykite medų, garstyčias, aliejų, citrinos sultis, išspauskite česnako skilteles, druską, pipirus, džiovintą rozmariną (jeigu naudojate šviežio rozmarino šakeles, jų dabar į marinatą nedėkite, jas įdėsite į kepimo indą).
- Į indą sudėkite vištieną, ją šiek tiek patrinkite marinatu. Palikite marinuotis šaldytuve bent 30 min., galima palaikyti ir pernakt.
- Vištieną išimkite iš marinato, sudėkite į kepimo indą.
- Likusią citrinos pusę supjaustykite riekelėmis, jas sudėkite ant vištienos.
- Į kepimo indą dėkite į kelias dalis perlaužtą rozmarino šakelę (jeigu naudojate).
- Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min. Kartas nuo karto kepančią vištieną aptepkite marinato likučiais.
- Patiekite su ryžiais, daržovėmis ar kitu mėgiamu garnyru.