Vištienos apkepas

Ingredientai: Vištienos faršas - 1.2 kilogramo, Batonas - 4 riekės, Kiaušinis - 1 vienetas, Svogūnas - 1 vienetas, Grybai - 500 gramai, Česnakas - 2 skiltelės.

Grybus ir svogūną supjaustykite, apkepkite aliejuje. Batoną lengvai išmirkinkite piene, lengvai nuspauskite ir sudėkite į faršą. Gerai išmaišykite. Sudėkite kiaušinį, druską, pipirus, išmaišykite. Pusę masės sudėkite į kepimo formą, išlyginkite. Ant viršaus sudėkite grybus su svogūnu ir likusį faršą. Pridenkite dangčiu arba folija, kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 20 minučių, tada atidenkite ir kepkite dar 10. Išverskite į lėkštę ir pabarstykite kapotomis petražolėmis.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.