Vištienos apkepas

Ingredientai: Vištienos faršas - 1.2 kilogramo, Batonas - 4 riekės, Kiaušinis - 1 vienetas, Svogūnas - 1 vienetas, Grybai - 500 gramai, Česnakas - 2 skiltelės.

Grybus ir svogūną supjaustykite, apkepkite aliejuje. Batoną lengvai išmirkinkite piene, lengvai nuspauskite ir sudėkite į faršą. Gerai išmaišykite. Sudėkite kiaušinį, druską, pipirus, išmaišykite. Pusę masės sudėkite į kepimo formą, išlyginkite. Ant viršaus sudėkite grybus su svogūnu ir likusį faršą. Pridenkite dangčiu arba folija, kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 20 minučių, tada atidenkite ir kepkite dar 10. Išverskite į lėkštę ir pabarstykite kapotomis petražolėmis.

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.