Vištienos blauzdelės su grybais ir bulvių koše tešloje

Vištienos blauzdelės sluoksniuotoje tešloje Lunov Mykola | Shutterstock.com

Nebrangus, sotus, tačiau tikrai orginalus ir šventiškai atrodantis patiekalas.

3 porcijoms Jums reikės:

  • 500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos (tinka tiek mielinė, tiek bemielė);
  • 1 kiaušinio;
  • 6 vištų blauzdelių;
  • 300 g pievagrybių;
  • 1 svogūno;
  • 4-5 bulvių;
  • 2 šaukštų sviesto;
  • šlakelio pieno;
  • žiupsnelio druskos, pipirų ir kitų mėgstamų prieskonių;
  • šlakelio aliejaus kepimui.

Patarimas: grybus galite pakeisti bet kuriomis mėgstamomis daržovėmis. Puikiai tiks morkos, paprikos, žirneliai ir kt.

Gaminimas:

  1. Bulves nuskuskite ir išvirkite. Su sviestu ir šlakeliu pieno sutrinkite bulvių košę.
  2. Grybus ir svogūną susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepinkite svogūnus, tuomet sudėkite grybus ir kepkite tol, kol išgaruos visas skystis (apie 15 minučių). Pagardinkite druska, pipirais.
  3. Vištienos blauzdeles ištrinkite druska, pipirais, kitais mėgstamais prieskoniais ir kepkite keptuvėje iki kol beveik pilnai iškeps (maždaug 20 minučių). Palikite blauzdeles atvėsti.
  4. Tešlą iškočiokite iki maždaug 3 mm storio, padarykite 6 15x15 cm dydžio kvadračiukus. Tešlos likučių neišmeskite.
  5. Iš tešlos likučių suformuokite nedidelius apskritimus, kurios padėkite kvadračiukų centre (jie reikalingi tam, kad dugnas neįplyštų).
  6. Ant šių apskritimų dėkite 2-3 šaukštus bulvių košės, kepintų grybų ir svogūnų, o į viduriuką įstatykite blauzdelę (kauliukas turi styroti į viršų). Kad blauzdelių kauliukai nesukeptų - apvyniokite juos folija.
  7. Tešlos kraštelius užlenkite į viršų ir apriškite siūlu. Aptepkite kiaušinio plakiniu, galite apibarstyti sezamo sėklomis.
  8. Kepimo formą uždenkite kepimo popieriumi arba patepkite aliejumi, sudėkite paruoštas blauzdeles ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, maždaug 15-20 minučių.
     

Susiję straipsniai

Vištienos, kiaušinių ir avokadų salotos

Sočios ir maistingos salotos - mišrainė, kurią labiausiai tinka patiekti užtepus ant duonos ar skrebučių.

Sveikuoliški avižų ir bananų blyneliai (receptas)

Sveikuoliški blyneliai tikrai skanūs, sotūs ir lengvai salstelėję, tačiau juose nėra nei baltų miltų, nei pridėtinio cukraus.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.