Vištienos blauzdelės su grybais ir bulvių koše tešloje

Nebrangus, sotus, tačiau tikrai orginalus ir šventiškai atrodantis patiekalas.
3 porcijoms Jums reikės:
- 500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos (tinka tiek mielinė, tiek bemielė);
- 1 kiaušinio;
- 6 vištų blauzdelių;
- 300 g pievagrybių;
- 1 svogūno;
- 4-5 bulvių;
- 2 šaukštų sviesto;
- šlakelio pieno;
- žiupsnelio druskos, pipirų ir kitų mėgstamų prieskonių;
- šlakelio aliejaus kepimui.
Patarimas: grybus galite pakeisti bet kuriomis mėgstamomis daržovėmis. Puikiai tiks morkos, paprikos, žirneliai ir kt.
Gaminimas:
- Bulves nuskuskite ir išvirkite. Su sviestu ir šlakeliu pieno sutrinkite bulvių košę.
- Grybus ir svogūną susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pakepinkite svogūnus, tuomet sudėkite grybus ir kepkite tol, kol išgaruos visas skystis (apie 15 minučių). Pagardinkite druska, pipirais.
- Vištienos blauzdeles ištrinkite druska, pipirais, kitais mėgstamais prieskoniais ir kepkite keptuvėje iki kol beveik pilnai iškeps (maždaug 20 minučių). Palikite blauzdeles atvėsti.
- Tešlą iškočiokite iki maždaug 3 mm storio, padarykite 6 15x15 cm dydžio kvadračiukus. Tešlos likučių neišmeskite.
- Iš tešlos likučių suformuokite nedidelius apskritimus, kurios padėkite kvadračiukų centre (jie reikalingi tam, kad dugnas neįplyštų).
- Ant šių apskritimų dėkite 2-3 šaukštus bulvių košės, kepintų grybų ir svogūnų, o į viduriuką įstatykite blauzdelę (kauliukas turi styroti į viršų). Kad blauzdelių kauliukai nesukeptų - apvyniokite juos folija.
- Tešlos kraštelius užlenkite į viršų ir apriškite siūlu. Aptepkite kiaušinio plakiniu, galite apibarstyti sezamo sėklomis.
-
Kepimo formą uždenkite kepimo popieriumi arba patepkite aliejumi, sudėkite paruoštas blauzdeles ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, maždaug 15-20 minučių.