Vištienos suktinukai su kumpiu ir sūriu „Cordon Bleu“

Skanutėliai vištienos suktinukai „Cordon Bleu“ su kumpiu ir tįstančiu sūriu tiks tiek ypatingesniems pietums ar vakarienei, tiek ir šventiniam stalui.
Kepsnys „Cordon Bleu“ buvo pradėtas gaminti Šveicarijoje, XX a. viduryje, kaip įdomesnė tradicinio veršienos šnicelio variacija. Ilgainiui „Cordon Bleu“ kepsnius imta ruošta ne tik su veršiena, bet ir su liesa kiauliena ar vištiena.
6 vištienos suktinukams „Cordon Bleu“ Jums reikės:
- 2 didelių vištienos filė;
- 6 riekelių rūkyto arba virto, plonai pjaustyto kumpio;
- 6 riekelių sūrio (įprastai naudojamas ementalio ar griujerio sūris, tačiau tiks ir kitoks lengvai besilydantis fermentinis ar puskietis sūris);
- 2 kiaušinių;
- 1 stiklinės džiūvėsėlių;
- 5 šaukštų miltų;
- pagal skonį druskos, pipirų;
- šlakelio aliejaus.
Suktinukų „Cordon Bleu“ gaminimas:
- Vištienos krūtinėlę perplaukite išilgai į tris dalis, šias dalis pamuškite, pagardinkite druska, pipirais.
- Ant kiekvieno pamušto vištienos gabaliuko dėkite po vieną riekelę kumpio ir sūrio, susukite suktinuką. Suktinuką sutvirtinkite dantų krapštukais.
- Suktinuką pavoliokite miltuose, pamerkite į kiaušinių plakinį, tuomet pavoliokite džiūvėsiuose.
- Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 35-40 min.
- „Cordon Bleu“ kepsniai taip pat gali būti gaminami su veršiena arba liesa kiauliena.