Vištienos krūtinėlė su varške ir žalumynais

Šis receptas kasdieniškus ir paprastus ingredientus padės sujungti į labai skanų, kvapnų ir sultingą patiekalą! Paruošimas ilgai netruks, o kol vištienos kepsniai keps orkaitėje, spėsite paruošti garnyrą - išvirti ryžių, pasipjaustyti daržovių ar sumaišyti salotas.
4 porcijoms Jums reikės:
- 4 didelių vištienos krūtinėlių;
- 200 g varškės;
- 100 g įvairių, mėgstamų žalumynų;
- 4 šaukštų grietinės arba lydyto sūrelio;
- 2 skiltelių česnako;
- pagal skonį druskos, pipirų, kitų prieskonių (pavyzdžiui, kario, saldžiosios paprikos ir kt.);
- šlakelio aliejaus.
Gaminimas:
- Žalumynus smulkiai sukapokite, sumaišykite su varške, dėkite grietinės ar lydyto sūrelio, gardinkite druska, pipirais, labai smulkiai sukapotu arba perspaustu česnaku. Viską gerai ištrinkite.
- Vištienos filė atsargiai įpjaukite išilgai, beveik iki galo, pagardinkite druska, pipirais, kitais mėgstamais prieskoniais ir prikimškite įdaru.
- Kiekvieną gabaliuką aptepkite aliejumi.
- Vištienos krūtinėles sudėkite į kepimo indą ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Kartas nuo karto palaistykite išsiskyrusiomis sultimis.
-
Kepimo pabaigoje galima 5 min. įjungti grilio režimą, kad vištiena labiau apskrustų.