Vištienos krūtinėlė su varške ir žalumynais

Vištienos krūtinėlės kepsnys su varške ir žalumynais A. Zhuravleva | Shutterstock.com

Šis receptas kasdieniškus ir paprastus ingredientus padės sujungti į labai skanų, kvapnų ir sultingą patiekalą! Paruošimas ilgai netruks, o kol vištienos kepsniai keps orkaitėje, spėsite paruošti garnyrą - išvirti ryžių, pasipjaustyti daržovių ar sumaišyti salotas.

4 porcijoms Jums reikės:

  • 4 didelių vištienos krūtinėlių;
  • 200 g varškės;
  • 100 g įvairių, mėgstamų žalumynų;
  • 4 šaukštų grietinės arba lydyto sūrelio;
  • 2 skiltelių česnako;
  • pagal skonį druskos, pipirų, kitų prieskonių (pavyzdžiui, kario, saldžiosios paprikos ir kt.);
  • šlakelio aliejaus.

Gaminimas:

  1. Žalumynus smulkiai sukapokite, sumaišykite su varške, dėkite grietinės ar lydyto sūrelio, gardinkite druska, pipirais, labai smulkiai sukapotu arba perspaustu česnaku. Viską gerai ištrinkite.
  2. Vištienos filė atsargiai įpjaukite išilgai, beveik iki galo, pagardinkite druska, pipirais, kitais mėgstamais prieskoniais ir prikimškite įdaru.
  3. Kiekvieną gabaliuką aptepkite aliejumi.
  4. Vištienos krūtinėles sudėkite į kepimo indą ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. Kartas nuo karto palaistykite išsiskyrusiomis sultimis.
  5. Kepimo pabaigoje galima 5 min. įjungti grilio režimą, kad vištiena labiau apskrustų.
     

Susiję straipsniai

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos kepsneliai su krakmolu ir majonezu

Šis receptas daugeliui puikiai pažįstamas, o jeigu tokių vištienos kepsnelių - blynelių dar neragavote, būtinai siūlome pasigaminti.

Tradiciniai koldūnai su mėsa (receptas)

Koldūnus paruošti tikrai labai paprasta, jiems nereikia įmantrių ingredientų, jie skanūs ir sotūs, tad kviečiame gaminti!