Ypač greitai paruošiamas obuolių ir manų kruopų pyragas

Ingredientai: Manų kruopos - 1 stiklinė, Miltai - 1 stiklinė, Cukrus - 1 stiklinė, Kepimo milteliai - 1.5 arbatinio šaukštelio, Cinamonas - 2 arbatiniai šaukšteliai, Obuoliai, vidutiniai - 6 vienetai, Sviestas - 120 gramai.

Prieš pradėdami gaminti sviestą įdėkite į šaldymo kamerą, reikėtų, kad jis būtų labai šaltas. Sausus ingredientus (manus, miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną) sumaišykite atskirame dubenyje. Masę galite iškart padalinti į tris dalis. Obuolius nulupkite, išimkite sėklas, sutarkuokite morkite tarka. Masę padalinkite į dvi dalis. Formą ištepkite trupučiu sviesto ar aliejaus. Ant formos dugno berkite trečdalį sausų ingredientų mišinio. Tuomet dėkite pusę tarkuotų obuolių, pilkite dar vieną trečdalį mišinio, jį padenkite likusiais obuoliais, ant jų supilkite paskutinę dalį sausų ingredientų. Galiausiai ant viršaus užtarkuokite sviestą, palyginkite. Kepkite iki 180C įkaintoje orkaitėje apie valandą. Pyrago tikrai nereikia maišyti, nes tirpstantis sviestas ir obuolių sultys puikiai sulipina ir suriša tešlą. Pyragą skaniausia tiekti šiltą, ypač gardu su vaniliniais ledais.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.