Ypatingas želė tortas
Ingredientai: Apelsinai - 3 vienetai, Želatina - 30 gramai, Bananas - 1 vienetas, Konservuoti ananasai - 0.5 skardinės, Jogurtas - 750 mililitrai, Apelsinų sultys - 250 mililitrai, Kiaušiniai - 4 vienetai, Cukrus - 1 stiklinė, Miltai - 1 stiklinė.
Užpilkite želatiną apelsinų sultimis, palikite išbrinkti. Apelsinus supjaustykite apvaliomis riekelėmis, nulupkite. Bananą supjaustykite kubeliais. Iškepkite biskvitą: išplakite kiaušinius su cukrumi, suberkite miltus, išmaišykite. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 20 minučių, atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais. Užkaiskite želatiną, pakaitinkite (tačiau nevirinkite), kol ištirps. Atvėsinkite ir įmaišykite į jogurtą. Dubens dugną išklokite maistine plėvele ir apelsinų riekutėmis, dalimi ananasų, bananų ir biskvito, vėl klokite apelsinais, užpilkite jogurtu ir padarykite taip dar kelis sluoksnius. Padėkite sustingti į šaldytuvą. Kai sustings, išverskite į lėkštę, papuoškite mėtomis ir uogomis.