Žirnių sriuba visai šeimai
Ingredientai: Džiovinti grybai - 50 gramai, Žirniai - 100 gramai, Svogūnas - 1 vienetas, Aliejus - 2 valgomieji šaukštai, Vanduo - 2 litrai.
Žirnius ir grybus nuplaukite, užpilkite šiltu vandeniu ir palikite brinkti 20-40 min. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Įkaitinkite aliejų, suberkite į keptuvę svogūnus. Kepkite, kol suminkštės. Grybus susmulkinkite, suberkite į tą pačią keptuvę ir pakepinkite 5-7 min. Tuo tarou užkaiskite puodą su vandeniu, kaitinkite, kol vanduo užvirs, įdėkite druskos. Į verdantį puodą supilkite vandenį, kuriame buvo užmerkti grybai. Sudėkite žirnius ir virkite, kol suminkštės (tačiau išlaikys formą). Suberkite grybus ir svogūnus. Pakaitinkite, kol užvirs, sumažinkite ugnį ir dar pavirkite keletą minučių. Druskos ir žalumynų dėkite pagal skonį. Patiekite su duona arba džiūvėsėliais.