Amerikietiškas obuolių pyragas
Ingredientai: Miltai - 1 stiklinė, Druskos - 1 žiupsnelis, Sviesto - 140 gramai, Šalto vandens - 6 valgomieji šaukštai, Obuoliai (dideli) - 3 vienetai, Cukrus - 0.5 stiklinės, Cinamonas - 1 arbatinis šaukštelis.
Obuolius nulupkite, supjaustykite riekelėmis, užpilkite cukrumi (cukraus kiekį reguliuoti pagal obuolių saldumą ir asmeninį skonį), dėkite į keptuvę, įpilkite šiek tiek vandens (kad semtų iki pusės) ir virinkite apie 10 min., nuolat maišykite. Berkite cinamoną ir pavirkite dar 5 min. Šaltą sviestą supjaustykite kubeliais. Miltus sumaišykite su žiupsniu druskos ir pirštais ištrinkite su sviestu iki kol gausite tolygius trupinius. Į juos po šaukštą pilkite vandenį ir vis permaišykite. Tešla turi susiminkyti į vientisą masę (jeigu taip nutiko, tai vandens nebepilkite, jeigu persistengėte ir tešla labai limpa, tai įdėkite dar šiek tiek miltų). Tešlą dalinkite į dvi maždaug lygias dalis. Vieną tešlos dalį dėkite į riebalais pateptą kepimo formą, suformuokite kraštelius. Ant jos kraukite obuolių įdarą. O ant viršaus dėkite kitą tešlos lakštą ir tarpusavyje labai gerai sulipinkite du tešlos lakštus. Viršutiniame lakšte padarykite kelias skylutes. Apiberkite ruduoju cukrumi. Kepkite iki 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje. Apie 20-30 min. Skanu su ledais ar grietinėle.