Apsnigti Keksiukai
Ingredientai: Sviestas - 110 gramai, Cukrus - 225 gramai, Kiaušiniai - 2 vienetai, Miltai - 270 gramai, Kepimo milteliai - 2 arbatiniai šaukšteliai, Pienas - 120 mililitrai, vanilinio cukraus - 1 arbatinis šaukštelis, Šaldytos avietės, šilauogės - 45 viene.
Purių ir iškilusių keksiukų paslaptis - tai gamybai skirtų produktų temperatūra. Visi jie turi būti kambario temperatūros, o ne ką tik iš šaldytuvo. Taigi pradedam. Minkštą sviestą išsukame mikseriu ar blenderiu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo. Įmušame kiaušinius, supilame pieną ir vėl sukame iki vientisos masės. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, įsijojame į ruošiamą tešlą. Įkaitiname orkaitę iki 160 l. temp. Tuo metu susiruošiame formales arba keksiukų formą. Mano ypač mėgstamos - silikoninės. Kloju į jas po popierinę formelę. Dedame po vieną šaukštą tešlos, į ją spaudžiame po 2 avietes ir šilauogę kiekvienam keksiukui, ant jų pilame dar po pusę šaukšto tešlos (tešla turi užimi tik 2/3 formelės). Kepame apie 22 min. Iškepusius ir pravėsusius dekoruojame uogomis, cukraus pudra ar grietinėle. Skanaus )