Bananiniai keksiukai

Ingredientai: Labai gerai sunokę, dideli bananai - 3 vienetai, Cukraus pudra - 70 gramai, Kiaušinis - 1 vienetas, Soda - 1 arbatinis šaukštelis, Sausos mielės - 1 arbatinis šaukštelis, Miltai - 150 gramai, Druska - 1 žiupsnelis.

Bananus sulaužykite į kelias dalis, sudėkite į gilesnį indą ir ištrinkite šakute, pilkite cukraus pudrą, šiek tiek paplaktą kiaušinį ir tirpintą sviestą. Labai gerai išmaišykite. Atskirame inde išmaišykite persijotus miltus, druską, sausas mieles ir sodą. Miltų mišinį įmaišykite į bananų tyrę. Turi gautis skystoka tešla. Standartinę, 12 keksiukų skardelę ištepkite riebalais arba į ją sudėkite riebalais vos pateptas popierines keksiukų formeles. Paskirstykite tešlą. Tešla užims maždaug 2/3 formelės, kepdami keksiukai dar pakils. Jeigu neturite keksiukų skardelės, tai keksiukus galite kepti vien tik popierinėse formelėse, tačiau vienam keksiukui naudokite po tris formeles, kad geriau laikytų formą. Tiesa, net ir tuomet keksiukai šiek tiek išsiplės į šalis, bus plokštesni ir platesni. Keksiukus kepkite iki 190C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes. Iki kol pakils ir gražiai apskrus. Keksiukai labai skanus,sotūs, pigūs, puikiai tinka pusryčiams. Tešlą galima pagerinti riešutais, džiovintais vaisiais ar uogomis.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.