Bananiniai keksiukai

Ingredientai: Labai gerai sunokę, dideli bananai - 3 vienetai, Cukraus pudra - 70 gramai, Kiaušinis - 1 vienetas, Soda - 1 arbatinis šaukštelis, Sausos mielės - 1 arbatinis šaukštelis, Miltai - 150 gramai, Druska - 1 žiupsnelis.

Bananus sulaužykite į kelias dalis, sudėkite į gilesnį indą ir ištrinkite šakute, pilkite cukraus pudrą, šiek tiek paplaktą kiaušinį ir tirpintą sviestą. Labai gerai išmaišykite. Atskirame inde išmaišykite persijotus miltus, druską, sausas mieles ir sodą. Miltų mišinį įmaišykite į bananų tyrę. Turi gautis skystoka tešla. Standartinę, 12 keksiukų skardelę ištepkite riebalais arba į ją sudėkite riebalais vos pateptas popierines keksiukų formeles. Paskirstykite tešlą. Tešla užims maždaug 2/3 formelės, kepdami keksiukai dar pakils. Jeigu neturite keksiukų skardelės, tai keksiukus galite kepti vien tik popierinėse formelėse, tačiau vienam keksiukui naudokite po tris formeles, kad geriau laikytų formą. Tiesa, net ir tuomet keksiukai šiek tiek išsiplės į šalis, bus plokštesni ir platesni. Keksiukus kepkite iki 190C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes. Iki kol pakils ir gražiai apskrus. Keksiukai labai skanus,sotūs, pigūs, puikiai tinka pusryčiams. Tešlą galima pagerinti riešutais, džiovintais vaisiais ar uogomis.

Susiję straipsniai

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“

Mini picos su alyvuogėmis „Vorai“ idealiai tiks Helovynui ar teminiam vakarėliui.