Beliašai
Ingredientai: Miltai - 2 stiklinės, Pienas - 1 stiklinė, Sausos mielės - 6 gramai, Kiaušinis - 1 vienetas, Faršas - 500 gramai, Vanduo - 1 stiklinė, Svogūnas - 1 vienetas, Druska, Pipirai - 1 žiupsnelis.
Miltus sumaišome su mielėmis, pilame pieną, mušame kiaušinius ir permaišome. Paliekame tešlą bent pusvalandžiui šiltoje vietoje. Į faršą pilame truputį vandens, dedame mėsmalėje permaltą arba labai smulkiai pjaustytą, arba tarkuotą svogūną, prieskonių, sumaišome. Paliekame pastovėti 15 min., kad vanduo susigertų į mėsą - šitaip beliašai bus sultingesni. Iš tešlos gabaliukų kočiojame piršto storumo, 10-12 cm skermens paplotėlius. Į jų centrą dedame kamuoliuką faršo ir sulipiname beliašus. Beliašus verdame iki pusės apsemtus aliejuje iš abiejų pusių iki kol gražiai pagels. Iškeptus dedame ant popierinės servetėlės ar rankšluostuko, kad susigertų riebalų perteklius. Patiekite su sultiniu.