Bulvinės pelytės

Ingredientai: Bulvės - 4 vienetai, Faršas - 150 gramai, Fermentinis sūris - 100 gramai, Vyšniniai pomidorai - 4 vienetai, Ridikėliai - 4 vienetai, Razinos - 8 vienetai.

Orkaitę įkaitink iki 190 laipsnių. Išdėliok bulves ant kepimo skardos ir patepk jas aliejumi. Kepk kol jos pilnai iškeps (šiek tiek suminkštės). Kol bulvės keps, keptuvėje pakepink faršą. Ištrauk bulves iš orkaitės ir palauk kol jos šiek tiek atvės, kad galėtum paimti į rankas. Tuomet išpjauk pačią viršūnėlę, išskaptuok viduriuką ir į jį sudėk faršą. Ant viršaus pabarstyk tarkuoto sūrio (pasistenk, kad jo šiek tiek patektų ir prie bulvės galiuko, nes prie jo “prilipdysi” pomidoriukus). Bulvytes sudėk atgal į orkaitę ir pakepk, kol sūris išsilydys. Papuošk pomidorais, ridikeliais, razinomis ir svogūnų laiškais.

Susiję straipsniai

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.

Kokosinis tortas „Raffaello“

Nuostabaus skonio ir dailus tortas, kurį pagaminti lengviau nei atrodo!