Bulvių gėlytės su faršu ir grybais

Ingredientai: Faršas - 100 gramai, Pievagrybiai - 150 gramai, Sūris - 100 gramai, Kiaušinio trynys - 1 vienetas, Bulvės - 4 vienetai, Druska, pipirai, mėgiami prieskoniai - 1 žiupsnelis, Aliejus - 4 valgomieji šaukštai.

Atsargiai išimkite pievagrybių kotelį, grybus truputį pavalykite. Juos prikimškite mėgiamais prieskoniais, druska pagardintu faršu. Taip farširuotus grybukus apkepinkite aliejuje iki kol šiek tiek pagels ir paskrus. Bulves nuskuskite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Šias riekeles gražiai, dėliojant vieną prie kitos sudėliokite į silikonines keksiukų formeles ar riebalais truputį pateptą skardą taip, kad susidarytų žiedelis. Sūrį sutarkuokite, sumaišykite su kiaušinio tryniu. Šios masės dėkite į bulvinių gėlyčių centrą ir įkiškite pakepintą grybą su faršu. Kepkite iki 180°С įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. iki kol iškeps ir apskrus. Dailus, skanus, o tuo pačiu ir tikrai paprastas patiekalas!

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.