Bulvių ir cukinijų blyneliai

Bulvių ir cukinijų blyneliai Vladislav Chusov | Shutterstock.com

Bulvių ir cukinijų blyneliai labai skanūs ir sotūs. Patiekite juos su grietine, natūraliu jogurtu be priedų ar su česnakiniu varškės padažu. 

Jums reikės:

  • 500 g bulvių;
  • 1 nedidelės cukinijos;
  • 1 svogūno;
  • 1-2 skiltelių česnako;
  • 2 kiaušinių;
  • 3-4 šaukštų miltų;
  • 50 g sūrio;
  • žiupsnelio druskos, pipirų;
  • šlakelio aliejaus kepimui. 

Gaminimas:

  1. Smulkia tarka sutarkuokite bulves ir cukiniją. 
  2. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite. 
  3. Viską sumaišykite, įmuškite kiaušinius, berkite miltus ir tarkuotą sūrį. 
  4. Užmaišykite tešlą, pagardinkite druska ir pipirais.
  5. Kepkite ant nedidelės kaitros, keptuvėje įkaitintu aliejumi iš abiejų pusių iki kol apskrus.  

Susiję straipsniai

Alpių bulvinis blynas su sūriu

Šie blynai valgomi Šveicarijos ir Italijos Alpėse, ypač šaltuoju metu, kuomet norisi karšto ir kiek riebesnio maisto.

Cukinijų ir sūrio blynai

Labai skanūs ir paprastai paruošiami cukinijų blyneliai.

Orkaitėje kepti cukinijų blyneliai

Cukinijų blyneliai - daugelio mėgstamas vasariškas (ir ne tik) patiekalas, tačiau kartais visai nesinori stovėti prie karštos keptuvės...