Bulvių ir pievagrybių sriuba
Ingredientai: Bulvės - 6 vienetai, Vanduo - 1.2 litro, Aliejus - 1 valgomasis šaukštas, Svogūnas - 1 vienetas, Grietinėlė - 200 mililitrai, Pievagrybiai - 350 gramai.
Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais ir virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepkite aliejuje, kol pagels. Pievagrybius plonai supjaustykite ir taip pat šiek tiek akepkite su svogūnais. Keletą pievagrybių atidėkite papuošimui, likusius kartu su svogūnais sudėkite į puodą su bulvėmis, dar kelias minutes pavirkite. Nukoškite (nuoviro neišpilkite). Šiek tiek atvėsinkite ir sutrinkite per sietelį ar trintuvu. Įpilkite šiek tiek nuoviro, užkaiskite, pakaitinkite, išmaišykite. Įpilkite grietinėlės, užvirinkite ir nukaiskite. Išpilstykite į lėkštes, papuoškite grybais ir žalumynais.