Itališki bulvių virtinukai (gnocchi)

Itališki bulvių virtinukai (gnocchi) rahmi ayu | Shutterstock.com

Itališki bulvių virtinukai gnocchi (tariama njoki) yra tiek Italijoje, tiek ir už jos ribų populiarus patiekalas. Minkštutėliai ir burnoje tirpstantys virtinukai labai sotūs ir jaukūs. Juos tinka patiekti su įvairiais padažais, tarkuotu sūriu.

Jums reikės:

  • 1 kg bulvių;
  • 300 g miltų;
  • 1 kiaušinio trynio;
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus;
  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio;
  • žiupsnelio druskos.

Gaminimas:

  1. Bulves išvirkite su lupena. Nepervirkite. Vandenį nupilkite, o bulves dar pakaitinkite, kad nugaruotų vanduo.
  2. Dar karštas bulves nulupkite ir sugrūskite.
  3. Aliejų išplakite su kiaušinio tryniu ir įmaišykite į bulvių masę.
  4. Berkite tarkuotą sūrį, permaišykite, berkite miltus (pasilikite truputį miltų virtiniams apvolioti).
  5. Tešlą suminkykite, bet neperminkykite, kitaip virtiniai nebus purūs.
  6. Tešla gaunasi lipnoka, bet daugiau miltų nedėkite.
  7. Suformuokite maždaug 3-4 pirštų storumo juostą ir virtinius supjaustykite vienodais kubeliais.
  8. Galite juos paspausti šakute ar tarka, kad vėliau grioveliuose užsilaikytų padažas.
  9. Supjaustytus virtinius apvoliokite miltuose.
  10. Užvirinkite pasūdytą vandenį, sudėkite virtinius.
  11. Virkite iki kol pakils į viršų ir dar keletą minučių.
  12. Tiekite apibertus tarkuotu sūriu, su pesto, spirgučių ir svogūnų, sviesto ir grietinės padažu, pomidorų padažu ar patroškintomis daržovėmis.

Susiję straipsniai

Nematomas obuolių pyragas

Nematomas obuolių pyragas taip vadinasi, nes tešlos jame beveik nesimato - vien tik gausybė obuolių.

Bešamelio padažas su sūriu

Mornė (pranc. Mornay) padažas yra sūriu pagardintas bešamelio padažas.

Klasikinis bešamelio padažas

Bešamelio padažas yra vienas iš penkių pagrindinių prancūziškų padažų, kurie sudaro klasikinės prancūzų virtuvės pagrindą.