Česnakinė bulvių košė

Ingredientai: Bulvės - 4 vienetai, Grietinėlė - 200 mililitrai, Sviestas - 100 gramai, Parmezano sūris - 50 gramai, Česnakas - 2 skiltelės, Druska - 1 arbatinis šaukštelis.

Išvirkite nuskustas bulves, sutarkuokite sūrį. Česnaką sutrinkite ir sudėkite į išlydytą sviestą, supilkite grietinėlę ir kaitinkite, kol užvirs. Bulves nusunkite, sutinkite, užpilkite sviesto ir grietinėlės mišiniu, išmaišykite. Galiausiai įmaišykite tarkuoto sūrio, paskaninkite druska ir patiekite.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.