Citrusinė želė

Ingredientai: Citrina - 2 vienetai, Vanduo - 1 litras, Želatina - 3 arbatiniai šaukšteliai, Cukrus - 200 gramai, Apelsinai - 2 vienetai.

Vaisius nuplaukite, žievelę nutarkuokite. Išspauskite sultis. Cukrų suberkite į puodą, supillkite vandenį ir nuolat maišydamit užvirinkite. Į karštą sirupą suberkite žieveles, lėtai supilkite ištirpintą želatiną. Dar kartą užvirinkite, kiekataušinkite, supillkite išspaustas vaisių sultis. Išmaišykite, išpilstykite ir palaikykite vėsioje vietoje, kad sustingtų. Papuoškite grietinėle arba citrusiniais vaisiais.

Susiję straipsniai

Naminis Dubajaus šokoladas

Pasaulis eina iš proto dėl Dubajaus šokolado ir už plytelę negaili net ir keliolikos eurų. Tačiau gerokai pigiau jį galite pasigaminti namuose.

Džiovintos slyvos su šonine

Šiame užkandyje puikiai dera slyvų saldumas ir minkštumas bei šoninės sūrumas ir traškumas.

Tuno užtepėlė „Kalėdų vainikas“

Tuno užtepėlę paruošite vos per kelias minutes, o ją sudėję į apskritimo formą ir papuošę krapais bei granatų sėklomis turėsite Kalėdų stalo puošmeną.