Citrusinė želė

Ingredientai: Citrina - 2 vienetai, Vanduo - 1 litras, Želatina - 3 arbatiniai šaukšteliai, Cukrus - 200 gramai, Apelsinai - 2 vienetai.

Vaisius nuplaukite, žievelę nutarkuokite. Išspauskite sultis. Cukrų suberkite į puodą, supillkite vandenį ir nuolat maišydamit užvirinkite. Į karštą sirupą suberkite žieveles, lėtai supilkite ištirpintą želatiną. Dar kartą užvirinkite, kiekataušinkite, supillkite išspaustas vaisių sultis. Išmaišykite, išpilstykite ir palaikykite vėsioje vietoje, kad sustingtų. Papuoškite grietinėle arba citrusiniais vaisiais.

Susiję straipsniai

Pikantiški varškės sausainiai su sūriu ir žolelėmis

Šie minkštutėles bandeles primenantys sausainiai skanūs vieni, tačiau jie taip pat puikiai tiks prie sriubos ar salotų.

Vištienos suktinukai su daržovėmis ir šonine

Sultingi, kvapnūs ir skonio kupini vištienos suktinukai, įdaryti daržovėmis ir apsukti šonine bei iškepti orkaitėje.

Vištienos salotos su vynuogėmis ir riešutais

Šiose salotose puikiai susijungia švelnus vištienos skonis, vynuogių saldumas, obuolių gaivumas, lengvas salierų aitrumas ir riešutų traškumas.